România a pierdut calificarea în finala „Eurovision”. Care sunt țările rămase în luptă

Ultima actualizare:

În seara aceasta, are loc a doua semifinala a celebrului concurs muzical, Eurovision 2023. Click! îți oferă ultimele detalii despre competiția unde participă și România.

Theodor Andrei, în timpul intepretării / foto: captură TVR1
Theodor Andrei, în timpul intepretării / foto: captură TVR1

A început cea de-a doua semifinală Eurovision 2023. România va cânta a treia, după Danemarca și Armenia. 

UPDATE 00.00: Prima țară care ajunge în finală este Albania. Urmată de Cipru! Felicitări!

Estonia se califică și ea în marea finală de sâmbătă, urmată de Belgia și de Austria! Mai sunt încă 5 locuri libere!

Așadar, ultimele locuri au fost ocupate de Lituania, Polonia și Australia. De asemenea pe scenă sâmbătă, 13 mai, vor mai urca reprezentații Armeniei și cei ai Sloveniei.

Din păcate, Theodor Andrei nu a reușit să se califice. Să îi mulțumim artistul pentru tot ce a făcut pentru România și îi urăm mult succes în continuare.

UPDATE 11.30: A început votul! Cei care vor să-l voteze pe Theodor Andrei o pot face doar din diasporă!

UPDATE 11.25: Australia a încheiat concursul într-un mare fel, tot rock așa cum anunțau înainte de concurs. Dar oare au șanse? Rămâne de văzut!

Lituania nici nu putea să aibă o prestație mai bună de atât! Monika Linkytė și piesa Stay au ridicat pe toată lumea în picioare!

UPDATE 23.10: Nici Albania nu a dezamăgit. Piesa inspirată din folclor Duje, Albina & Familja Kelmendi au avut o reacție foarte pozitivă din partea publicului. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce părere și-au făcut telespectatorii.

Austria, ce prestație! Teya & Salena cu piesa Who The Hell Is Edgar, una dintre favorite, a fost la înălțimea așteptărilor! Acum, să vedem dacă se va califica și de pe loc.

 Asta înseamnă să fii rock! Concurentul din San Marino Piqued Jacks, care a interpretat piesa „Like An Animal” a rupt pur și simplu scena în două, iar publicul l-a susținut la maxim!

UPDATE 23.00: Fără nicio urmă de îndoială, Iru, artista din Georgia a avut o prestație peste așteptările publicului, care a aplaudat-o minute în șir. Au avut dreptate, nu-i așa?

Trupa care reprezintă Slovenia a interpretat piesa Carpe Diem și au fost excelenți. Vom vedea la final dacă se vor califica sau nu.

Concurenta din Polonia, Didi, a încins la propriu atmosfera. Îmbrăcata sumar, piesa Solo ne-a făcut să ne gândim la o vacanță tropicală.

UPDATE 22.55: Victor, reprezentatul Greciei, este cel mai tânăr și cel mai cool concurent din concurs. Așa se spune la Eurovision Grecia!

UPDATE 10.41: Reprezentatul Ciprului a cântat o piesă de dragoste foarte convingătoare. Ne întrebăm cine i-a rupt sufletul în două și sperăm să găsească din nou iubirea :)

Reprezentanta Islandei are putere nu glumă! Diljá a făcut atmosferă cu o piesă plină de sentiment.

UPDATE 22. 34: Următoarele două reprezentații, ale Estoniei și ale Belgiei au fost interesante. Cel puțin, după ce cântărețul din Belgia a terminat de cântat, cei aflați în sală l-au aplaudat frenetic, lucru care nu prea s-a întâmplat, din păcate, și în cazul lui Theodor Andrei.

Artistul din Belgia a reușit să ridice sala în picioare / foto: captură TVR
Artistul din Belgia a reușit să ridice sala în picioare / foto: captură TVR

UPDATE 22.20: Theodor Andrei a fost la înălțime! Interpretul din România a cântat curat și fără greșeală. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele votul de la final! Succes Theodor Andrei!

Imagine din timpul interpretării / foto: captură TVR
Imagine din timpul interpretării / foto: captură TVR

Reprezentatul României, Theodor Andrei a intrat în concurs al treilea, dar concurența este foarte mare. Șansele tânărului interpret să se califice în finală sunt reduse, sau cel puțin așa susțin casele de pariuri.

Danemarca a fost reprezentată de un tânăr care a rupt topurile internaționale.

UPDATE 22.15: Semifinala 2 de la Eurovision a început!

Reprezentata Lituaniei a avut o prestație excelentă, iar publicul a fost foarte entuziasmat! Urmează reprezentatul României!

Theodor are o cotă de 1.4

Potrivit site-ului Betano, Theodor Andrei are cotă 1.4 să nu se califice și 8 să treacă mai departe. Așadar, cei care vor paria pe el și are noroc să fie votat, ar putea câștiga o mică avere.

Publicul din România poate vota artistul preferat din a doua semifinală prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis). Fanii din ţările care participă în a doua semifinală la Eurovision 2023 îl pot vota pe Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, pe 11 mai, indicativul artistului fiind 03.

Ce țări luptă cu România în cea de-a doua semifinală

În afară de România, țările care vor concura în semifinala din această seară sunt: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia.

Pe lângă aceste țări, în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai, vor fi ascultate şi piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflaţi în aceste state pot să-l susţină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Theodor Andrei va avea indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită, la numărul afişat pe ecran, în ţara din care urmăresc concursul Eurovision.

Numerele de telefon/ SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică care transmite competiţia muzicală.

Gândurile lui Theodor Andrei, înainte de concurs

Tânărul artist din România urcă pe scenă optimist și încrezător în șansele lui de a se califica în Marea Finală de la Eurovision, care va avea loc sâmbătă, 13 mai.

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock'N'Roll!

Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan. Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votati indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not war. Give peace a chance!”, a declarat Theodor Andrei.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lia și anghel PNG
MV5BNDI4YmE1YmQtZWRkMi00YzNlLThmNGItNmVmODJiYzJkNzliXkEyXkFqcGdeQXVyMTU2MzE5OTg5  V1  logo logo jpg
netflix pixabay jpg
2 neatza cu razvan si dani 1 jpg jpeg
insula iubirii 1 1200x800 jpg
survivor romania all stars 2024 1 jpg
Gabriela Cristea a declarat că Marcel Toader îi datorează o sumă mare de bani  jpeg
banner asia express png
image
actualitate.net
image
actualitate.net