Filmul de pe Netflix care a surprins la Premiile BAFTA. Ultima scenă e memorabilă și te va bântui mereu

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este filmul de pe Netflix care a dat lovitura la Premiile BAFTA 2023. Pelicula a plecat cu șapte trofee, duminică seara, de la cea de-a 76-a ediţie a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii.

Filmul de pe Netflix care a dat lovitura la Premiile BAFTA
Filmul de pe Netflix care a dat lovitura la Premiile BAFTA

Marele câștigător de la Premiile BAFTA. Filmul poate fi văzut pe Netflix

„All Quiet on the Western Front” a fost marele câştigător al premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), care a avut loc duminică seară la Londra, după ce a triumfat în şapte categorii. 

Printre distincții, filmul care poate fi văzut pe Netflix a obținut premiile pentru „cel mai bun regizor”, „cel mai bun film” şi „cel mai bun film în altă limbă decât engleza”, potrivit Variety şi Reuters.

Filmul de pe Netflix a dărâmat un record la BAFTA 2023

„All Quiet on the Western Front” deţine acum recordul celor mai multe trofee obţinute de un film în altă limbă decât engleza, detronând pelicula „Cinema Paradiso”, din 1988, recompensată cu cinci premii BAFTA.

Filmul de limbă germană a fost onorat cu atât de multe nominalizări şi premii, e pur şi simplu incredibil”, a spus producătorul peliculei, Malte Grunert, în discursul de acceptare a trofeului pentru „cel mai bun film”, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

 „All Quiet on the Western Front” spune povestea unui tânăr care, otrăvit de propaganda naţionalistă de dreapta, merge la război ca şi cum ar porni într-o aventură, dar războiul nu este deloc o aventură. Este unul dintre mesajele romanului emblematic al lui Remarque, iar când ne-am apucat de film... a părut un mesaj relevant chiar şi după 100 de ani de la publicarea cărţii”, a adăugat acesta. 

Al doilea câștigător după filmul All Quiet on the Western Front

 „The Banshees of Inisherin”, cu Colin Farrell în rolul principal, a fost următorul pe lista peliculelor încununate cu cele mai multe trofee.

Filmul scris și regizat de cunoscutul Ryan McDonagh a obţinut patru premii:  „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun scenariu original”, precum şi ambele categorii dedicate rolurilor secundare - Barry Keoghan şi Kerry Condon.

Kerry Condon a fost anunţată câştigătoarea de drept a categoriei, după ce numele lui Carey Mulligan, de asemenea nominalizată, a fost pronunţat dintr-o eroare, transmite Adevărul.

Moment emoționant la Premiile BAFTA 2023

Cate Blanchett a fost desemnată „cea mai bună actriţă în rol principal” graţie rolului unei dirijoare prestigioase a cărei carieră se destramă din cauza unor acuzaţii de abuz în pelicula „Tar”. Celebra vedetă a avut un speech foarte emoționant în momentul când a urcat pe scenă pentru a primi mult râvnitul premiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
image
actualitate.net
image
actualitate.net