Filmul de pe Netflix care te va cutremura. Acțiunea îți va sfâșia inima în fiecare minut, iar obrazul îți va fi brăzdat de lacrimi

Dacă nu aveți planuri pentru acest weekend și doriți să vă petreceți timpul acasă urmărind un film bun, menit să vă facă să vă emoționați până la lacrimi, Click! își prezintă pelicula care îți va da viața peste cap. 

Filmul de pe Netflix care îți va sfâșia inima în fiecare minut / Foto: Pixabay
Filmul de pe Netflix care îți va sfâșia inima în fiecare minut / Foto: Pixabay

Dacă în acest weekend nu doriți să plecați de acasă și preferați o după-amiază de filme și popcorn cu prietenii, familia sau partenerul, o opțiune excelentă este „Fotograful din Mauthausen”. Disponibilă pe platforma de streaming Netflix, această peliculă se bazează pe evenimente reale și te va ține în suspans în fiecare minut. Așadar, despre ce este vorba în film?

Despre „Fotograful din Mauthausen”

„Fotograful din Mauthausen” este un film istoric-dramă spaniol, lansat în 2018, regizat de Mar Targarona, care spune povestea lui Francisco Boix, un fotograf republican spaniol care a ajuns prizonier în lagărul de concentrare nazist Mauthausen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, pelicula prezintă experiențele lui Francisco în lagăr și eforturile sale de a documenta atrocitățile comise acolo, având curajul de a ascunde peste 20.000 de imagini realizate de naziști, care dezvăluie violențele suferite de prizonieri. Aceste fotografii au devenit dovezi cheie în timpul proceselor de la Nürnberg și Dachau.

Mauthausen a fost un lagăr de concentrare situat în Austria, unde aproximativ 7.500 de republicani spanioli și aproape 200.000 de prizonieri au fost supuși torturii și umilinței. Mai mult de jumătate dintre prizonieri nu au supraviețuit condițiilor teribile ale lagărului. Slujba lui Francisco a constat în realizarea fotografiilor și documentarea evenimentelor extraordinare, inclusiv moartea prizonierilor.

În ciuda ordinelor primite de a distruge fotografiile compromițătoare, Francisco Boix a salvat în secret cele mai incriminatoare imagini cu ajutorul colegilor săi prizonieri. Acestea au fost ascunse în diferite locuri din lagăr.

Impactul lui Francisco și al fotografiilor sale a fost semnificativ, deoarece unele dintre ele au fost prezentate ca dovezi cheie în timpul proceselor împotriva liderilor naziști. În ciuda importanței mărturiei sale, povestea lui a fost în mare parte trecută cu vederea în istorie.

„Fotograful din Mauthausen” este un film care încearcă să arate cruzimea de a fi într-un lagăr de concentrare și subliniază rolul curajos și decisiv al lui Francisco Boix în păstrarea acestor imagini ca dovezi ale ororilor trăite de prizonieri. Filmul este bazat pe evenimente reale, comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și poate fi vizionat pe platforma de streaming Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
banner Adriana Bahmuțeanu png
banner Ozana Barabancea png
bogdan dumitrascu romanii au talent 2015 jpeg
ch,jkj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net