Kira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de ani) poartă un nume uriaş pentru iubitorii de fotbal, dar se luptă din răsputeri să facă astfel încât acest nume să fie unul important şi pentru lumea artistică. Ieri, artista a anunţat că lucrează la un nou film, aşa că reporterii Click! au vorbit cu ea şi cu colegii de pe platourile de filmare, pentru a afla mai multe amănunte.

Kira Hagi şi Andrei Morariu, la filmări. FOTO: Mihail Oprescu
Kira Hagi şi Andrei Morariu, la filmări. FOTO: Mihail Oprescu

Kira Hagi construieşte cărămidă cu cărămidă cariera de actriţă, mult visată din copilărie. Fata „Regelui” Gică Hagi a anunţat că recent a încheiat filmările pentru un nou lungmetraj.

Citește și: Fiica lui Gică Hagi se iubeşte cu fiul lui Mihai Alexandru! Doar în piesa «Martha şi George»

Kira Hagi: «Eu una abia aştept premiera!»

Tocmai s-au încheiat filmările pentru filmul «Enescu - Geniul şi Prinţesa», este un film despre viaţa şi iubirile compozitorului. După Martha Bibescu, am descoperit şi investigat cu această ocazie o (altă) femeie emblematică a perioadei interbelice.

Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanţă, dar şi corespondent de război, în Al Doilea Război Mondial. Urmăriţi pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aştept premiera!”, a scris actriţa Kira Hagi, pe reţelele sociale.

Vezi și: Fata lui Gică Hagi şi băiatul Nicolei fac cuplu. “Eu l-am canalizat pe fii-miu pe canto clasic, iar el ce face?!”

Gică și Marilena Hagi audoi copii, Kira și Ianis
Gică și Marilena Hagi audoi copii, Kira și Ianis

Momentan nu vorbesc despre film, a fost doar un teaser, e singurul meu proiect pe care îl promovez. La anul, la premieră voi spune mai multe. Din păcate nu pot spune mai multe, pentru că personajul meu dă destul de multe informaţii despre poveste”, a adăugat Kira, pentru Click!

Mai vezi și: Nepotul lui Ilie Balaci a jucat în Profu’: «Bunicul mi-a spus să mă fac actor, că sunt prea frumos»

La 26 de ani, Kira joacă în al treilea film de lungmetraj
La 26 de ani, Kira joacă în al treilea film de lungmetraj

Click! a luat legătura cu regizorul producţiei, Toma Enache (52 de ani). După succesele înregistrate cu filmul de debut, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (2013) şi „Între chin şi amin” (2019), a explicat de ce a ales ca noul film să fie inspirat de George Enescu.

Iată și: Kira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Deşi în România există un festival ce poartă numele celebrului compozitor, Toma Enache a considerat că se ştiu prea puţine despre această personalitate.

Nu rata: INTERVIU Kira Hagi: «Am jucat şi eu fotbal înainte de a deveni actriţă»

Am această bucurie unică, să pot onora memoria lui George Enescu cu un film artistic care să aducă în faţa spectatorilor povestea lui extraordinară de viaţă. O poveste fascinantă despre creaţie şi iubire a unui geniu plin de bunătate şi generozitate”, a spus regizorul, pentru Click!

Toma Enache, care semnează şi scenariul filmului, s-a documentat timp de doi ani, pentru a afla cât mai multe despre povestea de dragoste dintre Enescu şi Prinţesa Maria (Maruca) Cantacuzino şi a felului în care aceasta din urmă i-a inspirat creaţia marelui muzician român.

Din păcate: Ce drama ascunde familia lui Gigă Hagi. Kira Hagi a vorbit despre bunicul ei

Mircea Dragoman joacă rolul lui George Enescu. FOTO: Mihail Oprescu
Mircea Dragoman joacă rolul lui George Enescu. FOTO: Mihail Oprescu

În film, personajele principale, George Enescu şi Maruca Cantacuzino, sunt interpretate de actorii Mircea Dragoman şi Theodora Sandu. Cei doi au fost selectaţi în urma unui casting la care au participat sute de actori.

Interesant de urmarit: Kira, fiica lui Gică Hagi, filmată în pușcărie

Din distribuţie mai fac parte şi remarcabilii actori Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, dar şi Kira Hagi, cu care regizorul este la a doua colaborare. Costumele protagoniştilor au fost realizate de maestrul Stefano Nicolao (Atelierul Nicolao din Veneţia).

De citit: Imagini rare cu fiica lui Gică Hagi! Iată cum arată şi cu ce se ocupă Kira de când a părăsit România

Atelierul Nicolao a realizat costume pentru numeroase filme, trei dintre acestea primind nominalizări la Oscar. Bijuteriile şi accesoriile din perioada interbelică, folosite în film, fac parte din colecţia deţinută de Iulia Gorneanu.

Regizorul Toma Enache şi tenorul Andrei Apreotesei. FOTO: Mihail Oprescu
Regizorul Toma Enache şi tenorul Andrei Apreotesei. FOTO: Mihail Oprescu

Reporterii Click! au mai aflat că filmările pentru „Enescu - Geniul şi Prinţesa” au început la sfârşitul lunii iulie şi au avut loc, în mare parte, în locuri emblematice din România, sugestive pentru viaţa celor doi protagonişti - de la Ploieşti, Tecuci, Iaşi şi Bucureşti, la Paris şi Londra.

Citește și: Kira, fata lui Gică Hagi, un nou pas în carieră: în ce film o veți putea vedea la cinema

Cea mai mare parte a lor s-a desfăşurat însă în Iaşi, prin bunăvoinţa domnului Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi, în interioare ce reproduc atmosfera mondenă a anilor 1910-1930.

Fiica lui Hagi a studiat actoria în America

Kira s-a născut la 27 martie 1996, în Barcelona (Spania). A absolvit Academia de Film din New York, secţia Actorie, şi a debutat în scurtmetrajul „Bucureşti, te iubesc!” (2014). Joacă şi teatru, dar cel mai mult iubeşte filmul.

Atunci când avea 12 ani, tatăl ei, Gică Hagi, a întrebat-o ce carieră îşi doreşte să îmbrăţişeze, pentru a şti cum să o ajute să evolueze. Ea a cerut două săptămâni timp de gândire, apoi a spus: vreau să fiu actriţă.

Kira Hagi, în filmul „Între chin şi amin”
Kira Hagi, în filmul „Între chin şi amin”

Tata a fost destul de surprins, dar fericit că vreau să mă dedic unei meserii. Eu am vrut să plec în America de la 14 ani, să trăiesc visul american. Nu voiam să mă întorc. Mi-am dorit foarte mult să lucrez în cinematografie şi acolo industria este uriaşă. Dar odată ce am ajuns acolo am realizat că nu doresc să trăiesc visul american, ci visul meu. Nu am putut sta departe de ţara mea, de ai mei, de cultura mea”, a povestit Kira, pentru Antena 3.

Trebuie să citești și: VIDEO Kira, fiica lui Gică Hagi, în același film cu Michelle Obama

Până acum a mai jucat în alte două filme regizate de români, „Între chin şi amin”, fiind cel de debut, în 2019, în regia lui Toma Enache, apoi „Neidentificat”, în 2020, în regia lui Bogdan George Apetri.

Este foarte pasionată de cinematografie şi, deşi a studiat şi peste hotare, îşi doreşte să creeze şi în România. Anul trecut a lansat şi un concurs de scenaristică, pe care îl coordonează, pe site-ul ohda.ro.  

Mai urmărește și: Kira Hagi promovează tradițiile aromânilor. Iat-o în rochie de mireasă veche de 100 de ani și cu tatuaj pe frunte

Cezara Dafinescu o interpretează pe Carmen Silva 

„Cu Toma am o colaborare și o prietenie veche. Am jucat şi într-o piesă de-a lui, și în filmul lui «Între chin și amin». In noul film, «Enescu - Geniul și Prințesa», sunt Carmen Silva, un rol mic. Și din superstiție am făcut acest film, e un aport sentimental, am fost alături de echipă. Pot spune că a fost un rol simbolic pentru mine. Sper să fie bine. Când Toma face un film, îl face cu tot sufletul, cu echipa lui dragă. Cum eu o interpretez pe Carmen Silva, am jucat cu toți ceilalţi actori, pentru că se întâmplă multe scene în salonul meu.”, a povestit, în exclusivitate pentru Click!, îndrăgită actrița Cezara Dafinescu (74 de ani). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image
actualitate.net
image
actualitate.net