Alin Petrache: "Nu comentez decizia lui Sorin Socol"

Preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (FRR), Alin Petrache a declarat pentru "Adevărul": "Nu vreau să comentez decizia lui Sorin Socol. Fiecare este stăpânul său. Şi eu am decis să mă retrag în 2003. Am făcut-o cu discreţie, invocând motive personale. Apoi, am revenit la naţională". Căpitan al "stejarilor" la meciul cu Italia din 2004, câştigat cu 25-24, Petrache a adăugat că "uşa naţionalei va rămâne deschisă pentru Socol. Dacă va dori să revină, atunci va fi reprimit. Eu am declarat-o mereu, la naţională evoluează cei mai în formă jucători. Nimeni nu este titular de drept".

Rezervă la meciul de la Tbilisi, Socol urma să aibă acelaşi statut şi în partida cu Spania, programată sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti (va fi transmisă în direct, la GSP TV). "Sorin Socol este într-o scădere de formă, iar Ursache, Popîrlan şi Petre Cristian sunt într-o formă mai bună”, a precizat Petrache în timpul conferinţei de presă de ieri, de la sediul FRR. Cum nu a fost întotdeauna căpitan - la venirea în România, antrenorul Serge Lairle l-a desemnat mai întâi pe Alex Manta în această postură -, şi nu a evoluat mereu ca titular, e greu de crezut că Socol a fost deranjat de schimbarea statutului său. Mai cu seamă că, întrebat fiind în decembrie, dacă există invidii în lot, nemulţumiri de genul "de ce joacă ăla şi eu nu?", el a dat următorul răspuns pentru "Adevărul": " Am încercat să rezolv acest aspect când m-am întors la naţională. M-am străduit să-i conving pe băieţi că toţi vor avea şansa de a juca, indiferent de cine este titular acum. Şi tocmai de aceea toată lumea şi-a făcut datoria faţă de naţională".

Într-o situaţie similară cu cea în care se află acum Sorin Socol este şi Petrişor Toderaşc, pilierul anunţând în scris FRR că nu mai vine la naţională. În ultimul timp, echipa României s-a confruntat cu probleme de efectiv, pe lista absenţilor de la partida din Georgia, de săptămâna trecută, figurând Marius Tincu (taloner), Bogdan Bălan, Cezar Popescu, Silviu Florea, Paulică Ion (pilieri), Ovidiu Toniţă, Stelian Burcea (linia a treia), Lucian Sîrbu (mijlocaş de grămadă) şi Ştefan Ciuntu (centru).

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
serban huidu si mihai gainusa
gabriel mardale jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
maxresdefault jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Novak Djokovic, Getty jpg
image
image
image
image
image
image
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg