Andreea Grecu a studiat configurația pistei de bob de la Beijing

Ultima actualizare:

Participantă pentru a treia oară la Jocurile Olimpice de iarnă, Andreea Grecu (28 de ani) se pregătește pentru întrecerile din acest an. Ea a efectuat două coborâri cu monobobul, iar antrenorul Paul Neagu a filmat traseul de la Beijing.

Înainte de a face bob, Andreea Grecu a practicat atletismul (Foto: COSR / Team România)
Înainte de a face bob, Andreea Grecu a practicat atletismul (Foto: COSR / Team România)

Într-o postare a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), pe pagina oficială de Facebook, se precizează că „pilotul Andreea Grecu a avut azi primele două coborâri cu monobobul pe pârtia de la Yanqing. Cele două manșe i-au adus încredere Andreei care spune că acum simte mult mai bine cum să piloteze monobobul. Colega ei din bobul de două persoane, Katharina Wick a ajutat-o azi și la start și la sosire. Antrenorul Paul Neagu a stat pe traseu pentru a filma virajele dificile”.

După această sesiune de antrenament, Andreea Grecu a declarat: ”A fost mai bună prima manșă, dar din cea de a doua am văzut unde și ce mai trebuie să corectez!”. Ea urma să se antreneze și în bobul de dublu.

Andreea Grecu a fost medaliată în probele de viteză

Născută în București, în 10 ianuarie 1994, Andreea Grecu a practicat mai întâi atletismul. În 2011, a participat la Campionatul Mondial sub 18 ani, la Lille, acolo unde a ocupat locul 6 cu ștafeta României, fiind colegă cu Roxana Ene, Andreea Ciojocaru și Bianca Răzor. Apoi, în 2014, a obținut medalia de argint cu ștafeta de 4x100 metri din care au mai făcut parte Ana Maria Roșianu, Angela Moroșanu și Andreea Ogrăzeanu. O performanță repetată și în 2015, când Andreea Grecu a participat și la Campionatul Mondial de la Beijing, de data aceasta cu ștafeta de 4x400 metri.

În același timp, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte atlete de valoare precum săritoarea în lungime Viorica Țigău, Andreea Grecu a început să concureze și în probele de bob. La Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2012, de la Innsbruck, ea a obținut locul 6 în proba de bob de 2 persoane, alături de pilotul Maria Constantin. În aceeași componență, s-a clasat pe locul 17 la Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci. Apoi, la Campionatul Mondial din 2017 de la Königssee, Andreea Grecu a câștigat medalia de bronz cu o echipă internațională (Maria Constantin, Andreea Grecu și nemții Alexander Gassner, Anna Fernstädt, Richard Oelsner și Marc Rademacher) în proba pe echipe.

În anul 2018, Andreea Grecu a devenit campioană mondială de tineret alături de împingătorul Florentina Iușco Marincu, de asemenea atletă (practică săritura în lungime). Apoi, în 2018, a participat alături de pilotul Maria Constantin la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, acolo unde s-au clasat pe locul 15. În 2019, a concurat alături de împingătorul Teodora Vlad. La Campionatul European de la Königssee ele au ocupat locul 4, iar la Campionatul Mondial de Tineret au câștigat medalia de argint.

La Beijing, Andreea Grecu va concura alături de nemțoaica Katharina Wick (Foto: COSR)
La Beijing, Andreea Grecu va concura alături de nemțoaica Katharina Wick (Foto: COSR)

În sfârșit, la Campionatul European din 2020 de la Sigulda, Andreea Grecu a câștigat medalia de argint alături de Ioana Gheorghe. Iar în 2021, în bob cu Katharina Wick, a terminat pe locul 5 la Campionatul European de la Winterberg.

Legitimată la CSA Steaua, Andreea Grecu este antrenată de Paul Neagu, de trei ori participant la Jocurile Olimpice în probele de bob.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net