Antrenorul Darren Cahill a dus o nouă tenismenă într-o finală WTA

Australianul Darren Cahill, antrenorul cu care Simona Halep a obținut cele mai bune performanțe din carieră, are o nouă elevă: americanca Amanda Anisimova. Tocmai a dus-o în finala turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 2.

Darren Cahill este unul dintre cei mai bine cotați antrenori de tenis din lume (FOTO: Gettyimages)
Darren Cahill este unul dintre cei mai bine cotați antrenori de tenis din lume (FOTO: Gettyimages)

În vârstă de 20 de ani, americanca Amanda Anisimova le-a eliminat la actuala ediție a turneului australian pe româncele Sorana Cîrstea (în optimi) și Irina Begu (în sferturi). Având în vedere modul în care a descifrat tactic jocul româncelor în ambele partide, acum totul devine mult mai clar, pentru că Anisimova a recunoscut că este antrenată în această perioadă de Darren Cahill, un tehnician care știe pe dinafară tenisul românesc.

Mai mult, sâmbătă Amanda Anisimova s-a calificat chiar în finala turneului de la Melbourne, după ce a spulberat-o cu scorul de 6-2, 6-0 de rusoaica Daria Kasatkina în semifinale. Astfel, ea s-a calificat în cea de-a treia finală WTA a carierei. Ea are un titlu în palmares, cucerit la Bogota, în 2019.

Darren Cahill a dus-o pe Simona Halep pe locul 1 în lume

Jucătoarea americană a confirmat că este pregătită în prezent de Darren Cahill și spune că deocamdată e o colaborare ”de probă”. Dar la cum a început este greu de crezut că nu se va transforma în ceva de durată. Pentru că atunci când sunt rezultate sunt și bani, iar probabil că salariul australianului este unul dintre principalele impedimente în încheierea unor noi angajamente. Când era antrenorul Simonei Halep, se spune că Darren Cahill avea un salariu anual de un milion de dolari, plus prime în funcție de obiectivele atinse. Iar el a atins destule, pentru că a dus-o pe Simona pe locul 1 mondial, ocupat mai bine de un an, dar și spre două titluri de Grand Slam, cel de la Roland Garros (2018) și cel de la Wimbledon (2019). La cel de-al doilea a fost doar consultant, dar inclusiv Halep a recunoscut că fără el era aproape imposibil să triumfe pe iarba londoneză.

„Suntem la început, începem să ne cunoaștem. Vom vedea cum va merge, eu sper să fie ceva pe termen lung. Chiar sper asta. Îl respect foarte mult pe Darren Cahill, sunt foarte fericită că mi s-a alăturat săptămâna asta și că m-a ajutat. Sunt foarte fericită că a fost aici, cu mine!”, a declarat Anisimova, care este clasată pe locul 78 în lume. În finala Melbourne Summer Set 2, americanca va juca pentru trofeu contra Aliaksandrei Sasnovich, învingătoare cu 7-6, 2-6, 6-3 în fața lui Ann Li.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net