Baschet: Mediaș, victorie în ultimele secunde la Mureș

Ultima actualizare:

Oaspeții au condus încă de la începutul meciului, dar nu s-au putut distanța la mai mult de 12 punct, pe finalul sfertului al doilea, 32-44. Mureșenii au rămas mereu aproape și în debutul sfertului patru, în urma unui scor parția de 11-2, alimentat de șase puncte consecutive marcate de Mladenovic, au preluat pentru prima, și singura dată, conducerea pe tabelă, 73-72.

Două coșuri rapide ale lui Titus Nicoară și unul marcat de Mitchell din spatele semicercului au dus scorul la 73-79 dar Liviu Dumitru, bombardierul de la distanță al gazdelor a răspuns eroic la rândul său cu două coșuri de trei puncte care au restabilit egalitate.

Coșul lui Howell pentru 79-81, când mai erau două minute de joc, a deschis o perioadă în care ambele echipe s-au întrecut în decizii eronate, sub presiunea enormă a finalului de joc. Mayfield a egalat pentru Mureș când mai erau 4 secunde joc, cu două libere și a pregătit scena pentru faza meciului.

O schemă perfectă a oaspeților l-a pus Devon Mitchell în situația de a închide meciul printr-un alley-opp de senzație, cu 3,4 secunde rămase iar repunerea disperată a mureșenilor, rămași fără time-out, nu s-a mai concretizat decât într-o aruncare fără șansă a lui Mladenovic, spre disperarea celor peste 2000 de fani care au transformat din arena în "Junglă".

Titus Nicoară a fost din nou magistral, cu un double-double, 17 puncte, 10 recuperări, Mitchell și Ivanovici au contribuit cu câte 16 puncte fiecare, ultimul adăugând 11 recuperări, iar Howell a trimis 7 pase decisive, niciuna mai importantă decât cea care a decis partida.

Mladenovic a marcat 25 de puncte pentru BC Mureș, alături de 9 recuperări în timp ce Liviu Dumitru a adus 17 puncte pentru echipa din "Junglă". Gazdele au avut un procentaj dezastruos la 3 puncte, doar 5 reușite din 23 de încercări, dintre care Dumitru a avut 3 din 6. Forte și Mayfield au avut o seară de coșmar de la distanță, "combinându-se" pentru 2 reușite din 10 încercări.

Gaz Metan Mediaș este lider provizoriu, cu 11 victorii și 3 înfrângeri, cel puțin până la partida de duminică seara dintre Asesoft Ploiești și BCMUS Pitești (ora 18.00, în direct pe TVR 3). Mureșenii rămân pe locul 4, cu 10 victorii și 4 înfrângeri, la egalitate cu "U" Mobitelco și CSM Oradea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net