Bernadette Szocs și fratele ei au dat masa de ping-pong pe circuitul de karting

Cea mai bună pereche de frați din tenisul de masă românesc actual, Bernadette și Hunor Szocs, profită de fiecare dată de timpul petrecut împreună. Neuitând cum era în copilărie, cei doi se întrec de fiecare dată când au ocazia.

Bernadette și Hunor Szocs, înaintea cursei de karting
Bernadette și Hunor Szocs, înaintea cursei de karting

Ultima dată au făcut-o pe un circuit de karting, în țară. Hunor (29 de ani) este mult mai pasionat de mașini decât Bernie și așa a ajuns să fie dependent de adrenalina oferită de cursele de kart. „Pasiunea pentru karturi o am de la Bremen, când am ajuns din greșeală la un circuit de karting. Apoi, un sezon întreg am mers să mă dau de trei ori pe săptămână”, dezvăluie Hunor Szocs, care e component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Bernie a prins microbul mașinilor de la fratele ei. Chiar dacă încă nu are permis, frumoasa blondă se descurcă de minune la volanul kart-ului. “Când am văzut că fratelui meu îi place atât de mult, am zis să merg și eu cu el și să încerc. Prima dată mi-a fost puțin frică, dar după am prins curaj și acum încerc să mă lupt de la egal la egal cu el”, spune și frumoasa Bernadette (26 de ani).

Salutul celor doi piloți înaintea cursei
Salutul celor doi piloți înaintea cursei

Dacă la tenis de masă, Bernie e cea mai bună, la karting lucrurile stau invers. „Am progresat foarte mult la Bremen. Am ajuns să scot doar cu 4 sutimi mai puțin decât un profesionist pe circuitul din Germania”, spune, mândru, Hunor. El a dezvăluit că e fanul sporturilor extreme: „mi-am dat seama că îmi plac foarte mult sporturile pline de adrenalină. În urmă cu 3 ani am sărit și cu parașuta din avion și motto-ul meu în viață este << împinge-ți limitele>> și cumva mi se potrivește”, mai spune el.

Cursa a fost strânsă în prima ei parte
Cursa a fost strânsă în prima ei parte

Frații Szocs au în spate o carieră de peste 20 de ani la masa de joc. Primul care s-a apucat de tenis de masă a fost Hunor, la vârsta de 5 ani, iar Bernie l-a urmat. Avea doar 6 ani când a asistat live la momentul în care fratele său a câștigat prima medalie la tenis de masă și a știut pe loc că vrea să facă și ea același sport. „Mergeam cu părinții la concursurile fratelui meu, a câștigat prima medalie, a fost foarte fericit, eu din tribune am fost așa șocată, nu am înțeles ce înseamnă fericirea când câștigi o medalie și le-am zis alor mei că aș vrea să merg și eu la tenis de masă”, a povestit dubla campioană europeană cu echipa.

Bernadette Szocs este una dintre cele mai frumoase sportive din lume (FOTO: Instagram)
Bernadette Szocs este una dintre cele mai frumoase sportive din lume (FOTO: Instagram)

Nu suportă să facă pereche unul cu altul

Cei doi frați au jucat o perioadă și împreună. Tinerii au făcut echipă la dublu mixt unde au devenit campioni naționali, dar au renunțat să mai concureze împreună! „La Campionatele Mondiale de Juniori am jucat sferturi și am pierdut la campionii mondiali foarte strâns. Am decis pe parcurs să ne oprim și să ne găsim alți parteneri deoarece ne certăm foarte mult. Ea era mai emotivă când juca alături de mine și eu îmi pierdeam răbdarea cu ea, deși sunt un om răbdător. Era ciudat”, explică Hunor motivul pentru care cei doi au renunțat la a face pereche la masa de joc.

Bernadette Szocs este dublă campioană europeană la tenis de masă cu echipa României
Bernadette Szocs este dublă campioană europeană la tenis de masă cu echipa României
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net