Cei mai buni 10 jucători de poker din lume în 2022 - Unul dintre ei român

Ultima actualizare:

Un joc amuzant și provocator, o luptă, o șansă de a da lovitura și de a te îmbogăți. Jocul de poker este toate aceste lucruri și chiar mai mult, mai ales pentru aceia dintre noi care au învățat să îl stăpânească. Într-adevăr, astăzi, pentru cei mai buni 10 jucători de poker din lume, acest joc a devenit mai mult decât un joc. A devenit o parte din ei. 

image

Deși nu vorbim despre un joc nou, jocul de poker jucându-se în mod organizat de aproape 200 de ani, niciodată în istoria sa acesta nu a fost atât de popular și nu a avut atât de mare impact cum are acum. Astăzi, cei mai mulți oameni știu să joace poker. Cei care nu știu să îl joace, cu siguranță au auzit de el. 

Bineînțeles, pokerul nu lipsește nici din ofertele pe care le pun la dispoziția clienților lor cele mai bune cazinouri online din lume. Dacă ar fi lipsit, cu siguranță destinele celor 10 indivizi despre care vom vorbi în rândurile următoare ar fi fost altele. Cei 10 cei mai buni jucători de poker din lume în 2022 îi datorează totul acestui joc. Aceștia sunt:

10. Jason Koon

Născut în 1985, în Weston, statul american West Virginia, Jason Koon a intrat în lumea pokerului în 2006, când era încă în facultate. De asemenea, a intrat foarte rapid și în topul celor mai buni jucători de poker din lume. Astfel, în 2009, a câștigat Spring Championship of Online Poker, concurs ce i-a adus peste 300 de mii de dolari. În același an a participat și la primul său World Series of Poker, o serie de concursuri de poker care au loc în Nevada, în fiecare an. 

A fost un start în forță pentru Koon, care a început să participe la tot mai multe concursuri și să câștige tot mai mulți bani. Trebuie spus și că tânărul jucător american nu s-a limitat să joace doar în propria sa țară. Și-a făcut un nume și la nivel internațional, câștigând competiții în Bahamas, Asia, chiar și Europa. De altfel, cel mai mare premiu câștigat de Koon a fost în Muntenegru, în 2019. Acesta a câștigat atunci 3.579.836 dolari.

Astăzi, averea strânsă de Jason Koon din poker depășește 32 de milioane de dolari. 

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Jason Koon ar putea cumpăra 4 avioane de vânătoare MiG 29.

9. Phil Ivey

Pentru a înțelege cine este Phil Ivey e destul să îi vezi porecla: Tiger Woods al Pokerului. Născut în 1977, în California, acesta este astăzi considerat drept unul dintre cei mai periculoși jucători de poker din lume. În 2017, a fost introdus în Poker Hall of Fame, hall of fame-ul jucătorilor profesioniști de poker din SUA.

Ivey a făcut cunoștință cu pokerul în adolescență, când a obținut un act de identitate fals, pentru a putea juca poker în Atlantic City. Din fericire pentru el, viața de adult nu a fost la prea mare distanță, așa că, într-un timp nu foarte lung, Ivey a reușit să facă și pasul legal în lumea jocurilor de noroc. 

În anul 2000, la doar 23 de ani, Phil Ivey a câștigat prima sa brățară la World Series of Poker. Astăzi, are 10 astfel de premii. Și trebuie spus că o brățară WSOP contează foarte mult în lumea pokerului, fiind considerată cel mai dorit premiu non-monetar pe care îl poate câștiga un jucător. 

Cel mai mare premiu câștigat de Phil Ivey în cariera sa a fost de 3.582.753 dolari, la Melbourne, în 2014. Astăzi, averea sa din poker depășește 32 de milioane de dolari.

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Phil Ivey ar putea cumpăra 81 de mașini Lamborghini Aventador.

8. Fedor Holz

La doar 28 de ani, Fedor Holz este văzut drept unul dintre cei mai talentați jucători de poker din lume. Tânărul german a participat la primul său concurs de poker în 2012, la 19 ani. Atunci, a terminat pe locul 2, câștigând 15.320 euro. A fost în același timp doar începutul.

Cariera tânărului Holz a explodat rapid. Un jucător foarte talentat, acesta a avut câteva luni excelente în anul 2016, la doar 23 de ani. Atunci, între iunie și august, a câștigat nu mai puțin de 5 concursuri importante, părând imposibil de bătut. Între acestea, enumerăm prima sa brățară WSOP și titlul de high roller în European Poker Tour.

Ceea ce e cu adevărat interesant despre Fedor Holz e că acesta are multe alte interese în afară de poker. Însă asta nu înseamnă că nu abordează serios acest joc. Așa a făcut-o mereu, mai ales în 2018, când a câștigat cel mai mare premiu din cariera sa, până acum: 6 milioane de dolari, la Las Vegas.

Averea strânsă de Holz până acum, din poker, este de peste 32 milioane dolari. 

 Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Fedor Holz ar putea cumpăra 5 yachturi VIKING 82 SKYBRIDGE. 

7. David Peters

La doar 35 de ani, David Peters este și el unul dintre cei mai talentați tineri jucători de poker din lume. Porecla sa în lumea pokerului este una care poate provoca multă neliniște: Asasinul Tăcut.

Născut în Toldedo, Ohio, în 1987, Peters are până acum 4 brățări WSOP și este considerat unul dintre cei mai prolifici jucători de poker din lume. Reușește în mod constant să câștige concursuri importante și să obțină rezultate foarte bune lună după lună și an după an, în ciuda vârstei destul de fragede încă. 

Deși participă la multe concursuri de peste tot din lume, David Peters a reușit să strângă peste 6,5 milioane de dolari și din poker online. A înregistrat cel mai mare câștig al său în 2016, în Filipine. Atunci, a câștigat 2.699.752 dolari. Averea sa din poker depășește astăzi 36 milioane dolari. 

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, David Peters ar putea cumpăra 18 avioane private Cirrus Vision. 

6. Stephen Chidwick

La doar 33 de ani, Stephen Chidwick este recunoscut drept cel mai bun jucător de poker din Anglia. Născut în Kent, în 1989, acesta a început să joace concursuri de poker live în 2009. S-a făcut remarcat aproape imediat. 

Interesant este că în jurul acestui jucător au apărut câteva povești foarte interesante. Una dintre ele, despre care nu știm dacă e adevărată sau nu, spune că tânărul britanic a câștigat mai multe pachete online, cu scopul de a juca în Main Event-ul WSOP. Numai că în acel moment avea doar 18 ani. La această vârstă, putea juca ca jucător profesionist de poker în Marea Britanie, dar nu și în SUA. Astfel, se pare că în schimbul celor peste 100 de pachete la WSOP câștigate, foarte tânărul Chidwick a primit un milion de dolari, doar pentru că nu putea juca legal în SUA.

Odată cu trecerea anilor, Stephen a impresionat în concursuri precum World Series of Poker, European Poker Tour, Super High Roller Bowl și Triton Poker Super High Roller Series. Cel mai mare premiu în bani câștigat de Chidwick a fost de 5.368.947 dolari, la Londra, în 2019. Astăzi, averea sa din poker depășește 36 milioane dolari. 

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Stephen Chidwick ar putea să meargă într-o croazieră de lux de 40.000 zile. 

5. Dan Smith

image

Cunoscut ca King Dan sau Cowboy Dan, americanul Dan Smith e alt tânăr care impresionează astăzi în circuitele de poker de pe glob. Născut în New Jersey, în 1989, acesta a început să joace poker online, la vârsta de 16 ani, înainte de a avea dreptul legal de a juca. O informație interesantă despre Dan e faptul că el e un fost jucător de șah, care chiar a primit o bursă pentru a juca șah la un colegiu american. 

Însă Dan Smith a ales să abandoneze școala în 2007, preferând să își încerce norocul în lumea pokerului. În cazul său, aceasta a fost o decizie foarte bună. 

Dan e astăzi prezent la toate turneele de high roller-i. Și el este recunoscut ca un tip care câștigă foarte bine din poker. Cel mai mare câștig al său a fost înregistrat în 2019, la Londra. Atunci, Dan a câștigat 8.765.628 dolari. Averea sa din poker este astăzi în valoare de peste 37 milioane dolari.

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Dan Smith ar putea să își cumpere 6 tancuri americane M1 Abrams.

4. Erik Seidel

image

Erik Seidel este unul dintre veteranii pokerului profesionist. Ajuns la 62 de ani, acesta a strâns 9 brățări WSOP, un titlu World Poker Tour și un titlu European Poker Tour. În 2010, a fost introdus în Poker Hall of Fame.

Seidel a fost jucător profesionist de table în tinerețe. Mai târziu, a devenit jucător la bursă. Se pare însă că adevărata sa chemare a fost mereu pokerul. Erik Seidel a participat la primul său concurs important în 1988, la World Series of Poker. Atunci, a terminat al doilea.

Chiar dacă a strâns destul de mulți ani ca jucător de poker, Seidel nu pare să vrea să se retragă prea curând. Ba chiar se pare că îi place să joace poker online. A câștigat aproape un milion de dolar la WSOP Online, în 2021. Cea mai mare sumă câștigată în carieră a fost de 2.472.555 dolari, în 2011, la Melbourne. Astăzi, Erik Seidel are o avere de peste 37 milioane dolari, din poker.

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Erik Seidel ar putea să stea la Grand Hotel Bucharest timp de aproximativ 1013 ani.

3. Daniel Negreanu

image

Născut în Canada, din părinți români, Daniel Negreanu are dublă cetățenie, română și canadiană. Vorbește fluent limba română și este foarte bine cunoscut în țara noastră pentru talentul său la poker. 

Daniel Negreanu a fost numit jucătorul de poker al deceniului, de către Global Poker Index, pentru perioada 2004-2013. Evident, a fost și el introdus în Poker Hall of Fame, în 2014. 

De-a lungul anilor, a câștigat numeroase concursuri importante. Chiar și-așa, interesant este că cea mai mare sumă câștigată din poker a venit după ce a terminat pe locul 2 la ediția din 2014 a Big One for One drop. Atunci, Daniel Negreanu a câștigat 8.288.001 dolari. 

Chiar dacă continuă să joace și astăzi la un nivel foarte înalt, Negreanu a făcut totuși o schimbare importantă în cariera sa. Astăzi, nu mai este doar jucător. Este și profesor. Acesta le predă cursuri de poker tuturor celor interesați să învețe acest joc de la un adevărat maestru. 

Averea totală câștigată de Daniel Negreanu din poker este de peste 43 de milioane de dolari. 

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Daniel Negreanu ar putea să îi plătească salariul lui Lionel Messi timp de un an.

2. Justin Bonomo

image

Am ajuns unul dintre cei mai mari câștigători din istoria pokerului. Justin Bonomo s-a născut în Virginia, în 1985. Și-a început cariera în poker la doar 16 ani, când a reușit să transforme 500 de dolari într-un premiu uriaș, de 10 mii de dolari. 

În 2018, la Las Vegas, la turneul The Big One for One Drop WSOP, Bonomo a câștigat un premiu de 10 milioane dolari, cel mai mare din cariera sa. Este un jucător care în mod constant reușește să strângă premii mari. În 2018, de exemplu, a reușit să strângă premii în valoare de peste 25 milioane dolari, stabilind un record.

Că Bonomo este un jucător căruia îi place să câștige, acest lucru nu poate fi negat de nimeni. În dreptul numelui său există însă și o faptă cu care probabil că se laudă mai puțin. În 2006, acesta a fost prins că s-a înscris la un concurs online cu mai multe conturi. A fost prins și a primit interdicție de a juca pe două site-uri. A mai fost amendat și cu câteva zeci de mii de dolari.

Însă aceste sume sunt poate prea mici pentru Justin Bonomo, care are astăzi o avere de peste 55 de milioane de dolari, din poker. 

Ce ar putea face cu această sumă? 

Cu averea sa strânsă din poker, Justin Bonomo ar putea cumpăra ceasul Hallucination, oferit de Graff Diamonds. Acesta este făcut din diamante rare, de mai multe culori, de 110 carate. 

1. Bryn Kenney

image

Dacă numele ​​Bryn Kenney nu vă spune nimic, atunci cu siguranță nu jucați poker. În vârstă de 35 de ani, acesta este astăzi cel mai de succes jucător de poker din lume. Averea sa, pe care a strâns-o jucând acest joc, depășește 56 milioane de dolari. 

Interesant este că Bryn Kenney a început ca jucător profesionist de Magic: The Gathering. Și acesta este tot un joc de cărți, dar probabil unul de care Kenney s-a plictisit în cele din urmă. Așa că tânărul din New York a făcut trecerea la poker, joc de cărți de care este interesat chiar și astăzi, la 15 ani distanță de la primul său concurs ca profesionist. 

Chiar dacă are doar o brățară WSOP în dreptul numelui său, Kenney se poate mândri cu cei 20.563.324 dolari pe care i-a câștigat în 2019, la Londra, la concursul Triton Million for Charity. O performanță importantă, având în vedere că Bryn Kenney a terminat acel concurs pe locul 2.

Averea sa de peste 56 de milioane de dolari îl pune pe Kenney în acest moment în topul celor mai buni jucători de poker din lume. Dar mai trebuie să spunem și că anul 2022 încă nu s-a terminat. 

Ce ar putea face Bryn Kenney cu averea pe care a strâns-o jucând poker?

Ar putea să cumpere de 16 ori un castel francez din secolul 16, cu 10 dormitoare, cu curte, parc și șanț defensiv, în regiunea Tours.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net