Cel mai tânăr şef al COSR

Ultima actualizare:

    Alin Petrache, în  faţa sediului de  unde va conduce  mişcarea olimpică din România  (FOTO: Mediafax)
Alin Petrache, în faţa sediului de unde va conduce mişcarea olimpică din România (FOTO: Mediafax)

Alin Petrache este, până în 2016, noul şef al sportului românesc. El a fost ales cu o majoritate zdrobitoare de voturi, chiar din primul tur, devenind, la 37 de ani şi 7 luni, cel mai tânăr şef al COSR din istorie.

Aşa cum Click! a anticipat încă de marţi, Alin Petrache a câştigat alegerile încă din primul tur de scrutin. El a obţinut 143 de voturi, în vreme ce contracandidaţii săi, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă, au obţinut 33, respectiv 21 de sufragii. Petrache a câştigat încrederea reprezentanţilor federaţiilor prin programul propus, unul nu pe termen scurt, limitat la durata mandatului, care va expira în 2016, ci pe 10 ani, adică şi pe următoarele două cicluri olimpice. Şi în care sunt prevăzute inclusiv soluţii pentru sprijinirea juniorilor de azi, deci a seniorilor de mâine.

„Am o strategie de modernizare a sportului, cred că aici am făcut diferenţa. Am stat în spate şi am jucat om la om, cum se spune, am discutat individual cu fiecare preşedinte de federaţie. Credeam că va fi o luptă mult mai strânsă.

Sper să putem merge mai departe şi să ne putem bucura de medalii la Jocurile Olimpice. Comitetul Executiv va rămâne acelaşi, s-a schimbat doar preşedintele,

mergem în continuare cu aceeaşi echipă. Domnul Bellu trebuie să rămână, e artizanul tuturor medaliilor din gimnastică", a declarat Alin Petrache, care a decretat ziua de ieri drept una dintre cele mai fericite din viaţa sa. Aşa cum a anunţat înainte, Petrache va renunţa la funcţia de deputat şi la cea de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.

BELLU
BELLU

Învinşi de Petrache, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă au uitat că una dintre regulile de aur ale sportului e să ştii să şi pierzi. Ei au acuzat manevre de culise, deşi rezultatul a fost foarte clar în favoarea câştigătorului. Mai mult, la Radio Sport Total, Octavian Bellu a declarat că, de supărare, renunţă şi la lotul de gimnastică: „Mă duc să mă odihnesc, mă duc să joc şah în parc, dar nu voi mai colabora cu COSR. Nu voi mai fi antrenorul lotului de gimnastică. Mă simt umilit", a declarat Bellu, care uită că are în derulare nişte contracte ce trebuie totuşi respectate. Cu siguranţă, el va reveni la sentimente mai bune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net