Cele mai tari s─ârituri cu bicicleta

image

Cu o bicicletă MTB pe un traseu offroad poţi avea parte de sărituri. La fel cu o bicicletă de downhill poţi realiza cele mai tari sărituri cu bicicleta.

Dar bicicleta suprem─â, bicicleta care este v├órful evolu┼úiei bicicletei este bicicleta BMX. O biciclet─â BMX este mai mult dec├ót un mijloc de transport care te duce din punctul A ├«n punctul B, unde ai treab─â ┼či de colo mai deprarte. Cu bicicleta BMX po┼úi face absolut tot ce vrei pe drum, inclusiv cele mai tari s─ârituri cu bicicleta.

Special construit─â pentru cele mai tari s─ârituri cu bicicleta

O astfel de biciclet─â are ro┼úi de 20 sau de 24 de inch ┼či este special construit─â pentru a face cele mai tari s─ârituri cu bicicleta prin ora┼č, nu este nicidecum o biciclet─â pentru copii dar nici o biciclet─â de offroad.

Povestea BMX a ├«nceput ├«n anii 70 ├«n California c├ónd a fost conceput─â o curs─â pentru copii, pe un traseu de p─âm├ónt, inspirat din cursele de motocros ale vremurilor respective. Nou ap─ârutul sport s-a r─âsp├óndit at├ót de repede ┼či a devenit at├ót de popular ├«nc├ót, ├«n mai pu┼úin de un deceniu, s-a ├«nfiin┼úat ├«n Statele Unite o federa┼úie de specialitate. ┼×i campionatele cu cele mai tari s─ârituri cu bicicleta au devenit oficiale din 1982.

Cele mai tari s─ârituri cu bicicleta la jocurile olimpice

Comitetul Olimpic Interna┼úional a recunoscut ├«n anul 2003 BMX-ul ca sport olimpic ┼či cele mai tari s─ârituri cu bicicleta au fost urm─ârite pentru prima oar─â de ├«ntreg mapamondul la Jocuile Olimpice de var─â de la Beijing, ├«n 2008. Lituanianul M─üris ┼átrombergs ┼či fran┼úuzoaica Anne-Caroline Chausson au executat cele mai tari s─ârituri cu bicicleta ┼či au deveit prmii campioni olimpici ai probei.

Din cursele de BMX a derivat un nou sport, extrem, Freestyle BMX care a fost extrem de popular ├«ntre anii 1980 ┼či 1987, c├ónd bicicletele au ├«nceput s─â fie inovate ┼či trucurile la ├«ndem├óna bicicli┼čtilor stradali cu mult curaj au ├«nceput s─â fie f─âcute de tot mai mul┼úi tineri.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
gheorghe turda
gigi becali jpg
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg