Crina Popescu face Revelionul în Antarctica

Ultima actualizare:

În vârstă de 16 ani, sportiva din Râşnov îşi propune să urce pe vârful Vinson (4.897 m) şi pe vulcanul Sidley (4.181 m), aflate la o distanţă de circa o mie de metri unul de celălalt.

Ea va petrece Crăciunul la Punta Arenas, în America de Sud, iar Revelionul la Patriot Hills, tabăra de bază din Antarctica. „Nu îmi e teamă. Voi fi atentă şi ştiu ce am de făcut acolo. Nu-mi este greu să plec de Sărbători. Cel mai dificil va fi să trec peste diferenţele de temperatură", a declarat alpinista - în Antarctica, vara maxima este de -5 grade Celsius, în timp ce iarna termometrul coboară spre -90 de grade!

Crina are şansa de a deveni prima alpinistă din ţara noastră care urcă pe Vinson şi, totodată, cea mai tânără din lume. Acest vârf va fi cel de-al şaselea pe care îl va atinge în programul Seven Summits (ascensiuni pe cei mai înalţi munţi de pe fie­­care continent), ei rămânându-i doar Everestul, unde va pleca la primăvară.

Dacă va înfige tricolorul pe Mount Sidley va fi prima femeie din lume care termină circuitul Seven Volcanoes (atingerea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent). Expediţia se va încheia spre sfârşitul lunii ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net