David Popovici, al treilea record mondial de juniori!

image
David PopoviciFoto: Facebook / FRNPM

Sportivul David Popovici a stabilit un record mondial de juniori și la 200 metri liber la Campionatele Europene pentru juniori de la Roma.

Calificat lejer vineri dimineaţă în semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – şi a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă federaţia de înot.

Marea finală de la 200 m liber este programată sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României.

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Este a doua medalie cucerită de sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4x100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
romica tociu lacrimi 2 jpg
meteo  frig foto pixabay
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg