David Popovici strălucește la Mondiale! S-a calificat primul în finala de 200 m liber

Ultima actualizare:

David Popovici a dovedit încă o dată că este stăpânul distanței de 200 m liber în înotul mondial. El s-a calificat cu primul timp în finala Campionatului Mondial de la Fukuoka.

David Popovici e aproape de al treilea titlu mondial la înot
David Popovici e aproape de al treilea titlu mondial la înot (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Calificat în semifinale, luni dimineață, cu al treilea timp, David și-a luat revanșa în cursa care asigura locul în finală. El a fost cel mai rapid dintre cei 16 concurenți și, cu timpul de 1min44sec70/100, s-a calificat primul în finală. Adică, marți, va lua startul de pe culoarul 4, cel al marelui favorit.

Luni, Popovici a luat startul în a doua semifinală de la acest Campionat Mondial de pe culoarul cinci și a fost urmat în clasament de americanul Luke Hobson (1min44sec87/100) şi de sud-coreeanul Hojoon Lee (1min45sec93/100). Prima semifinală a fost câştigată de sud-coreeanul Sunwoo Hwang cu 1min45sec07/100, urmat de britanicii Tom Dean - 1min45sec29/100 şi de Matthew Richards - 1min45sec40/100. Aceștia vor fi, de fapt, rivalii românului în cursa care va avea loc marți, de la ora 14.02.

În 2022, David Popovici a cucerit două medalii de aur la Mondiale

În 2022, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar şi la Campionatele Europene de la Roma, în probele de 100 m şi 200 m liber. De asemenea, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46 sec 86/100, în cadrul Europenelor din capitala Italiei.

La Fukuoka, David Popovici va evolua şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii și semifinale sunt programate pe 26 iulie, iar finala pe 27 iulie.

David Popovici, student la Facultatea de Psihologie

Recent, sportivul român a anunțat pentru ce facultate a optat. Cu toate că înotătorul a avut ocazia să studieze cu bursă în America, acesta a ales să rămână în România. 

Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape.

Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri.Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, #înotul.

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a scris David Popovici, pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net