De neoprit? David Popovici, favoritul specialiștilor la supremație la Mondiale

Ultima actualizare:

Campionatele Mondiale din Japonia, de la Fukoka, se apropie cu pași repezi, iar specialiștii din înot îl clasează pe David Popovici drept favorit. Publicația „Swimming World Magazine” a prefaţat cursa de 100 de metri liber de la mondiale, unde David Popovici şi Kyle Chalmers se vor lupta pentru „aur”, o șansă în plus fiind trecută în dreptul românului. 

David Popovici, favorit la Mondialele din Japonia (FOTO: Getty Images)
David Popovici, favorit la Mondialele din Japonia (FOTO: Getty Images)

David Popovici va participa din ipostaza de campion mondial la 100 şi 200 de metri liber şi va încerca să îşi apere titlurile cucerite, anul trecut. „David Popovici a depăşit, anul trecut, recordul lui César Cielo, stabilind noua bornă din proba de 100 de metri liber la 46,91. El se întoarce la Mondiale din postura de mare favorit la medalia de aur şi, deşi va fi împins la limită de Kyle Chalmers, are un mare atu: ultimii 50 de metri. Nu trebuie să ne aşteptăm ca românul să fie primul la 50 de metri, dar pe a doua lungime e de neatins. Anul trecut a reuşit 24,12 secunde pe ultimii 50 de metri, o performanţă la care nu poate visa nimeni. Nici măcar Chalmers”, scriu jurnaliştii de la „Swimming World Magazine”, citați de Eurosport. 

„Kyle Chalmers a început să câştige medalii internaţionale de când era adolescent şi a devenit din ce în ce mai constant în ultimii doi ani. După ce în 2021 a distrus un record vechi de 13 ani la Jocurile Commonwealthului, în drumul spre aur, anul acesta a oprit cronometrul la 47,08 secunde pe 100 de metri. Cu siguranţă că va fi gata să strălucească în finala de la Fukuoka”, mai spune sursa citată, despre cel considerat a fi contracandidatul lui David Popovici. Publicația crede că medalia de bronz la 100 metri liber va intra în posesia lui Pan Zhanle, chinezul care a uimit, anul trecut, când a prins locul patru în finală, cu 47,75 secunde. 
David Popovici va debuta în seriile cursei de 200 de metri liber, pe 24 iulie, de la ora 04.30, iar semifinalele vor avea loc tot în aceeași zi, de la 14.00, în timp ce marea finală se va disputa pe 25 iulie, tot de la 14.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net