Echipa masculină de handbal Dinamo amenință că se mută în liga din Ungaria

Ultima actualizare:

    Egipteanul Ashem Mamdouh a marcat 41 de goluri pentru Dinamo în această ediție a Ligii CampionilorFoto: Sport Pictures
Egipteanul Ashem Mamdouh a marcat 41 de goluri pentru Dinamo în această ediție a Ligii CampionilorFoto: Sport Pictures

Calificată în ”optimile” Ligii Campionilor, formația masculină de handbal Dinamo s-ar putea muta în campionatul Ungariei din ediția viitoare. ”Câinii” sunt nemulțumiți de o decizie recentă a FR de Handbal, prin care numărul jucătorilor extracomunitari a fost limitat la trei de echipă de la toamnă.

Cum are în lotul actual nouă handbaliști din afara Uniunii Europene, Dinamo contestă hotărârea care s-a luat ”la mustață” în Consiliul de Administrație. În sensul că a decis votul președintelui Alexandru Dedu, care s-a dublat (9-8). Vizați de respectiva regulă sunt dinamoviștii Alouini, Bannour și Missaoui (Tunisia), Heidarirad și Mousavi (Iran), Mamdouh (Egipt), Nantes (Brazilia), Vujic (Serbia) și Zulfic (Bosnia-Herțegovina). Cu mențiunea că primii trei ar putea fi considerați, totuși, comunitari. Și aceasta fiindcă Uniunea Europeană le-a acordat tunisienilor drept de muncă pe teritoriul său. Situație în care Dinamo ar fi nevoită să se despartă de trei dintre acești jucători. O situație cu care oficialii clubului bucureștean nu sunt de acord. ”Dacă nu se schimbă această decizie, ne gândim să participăm într-un campionat al unei țări vecine. Cel mai probabil în Ungaria”, a declarat pentru TVR Sport managerul Ovidiu Semen la puțin timp după victoria (26-24) cu Sporting, de la București.

Ungaria are o ligă de top la handbal

Anul trecut, campionatul masculin de handbal din Ungaria a ocupat locul 4 în Europa, implicit în lume. Potrivit forului continental (EHF), competiția din țara vecină a avut un coeficient de 99,83, fiind depășită doar de acelea din Franța (139,33), Germania (132,83) și Mecedonia de Nord (115), dar întrecându-le pe acelea din Spania (96,17), Polonia (75,33) și Danemarca (73,83). Liga din România, în schimb, s-a aflat pe poziția a 13-a (36,67).

CA Oradea a fost campioană a Ungariei la fotbal

După ce nordul Transilvaniei a fost anexat Ungariei, prin Dictatul de la Viena (august 1940), Clubul Atletic Oradea (Nagyvaradi AC) a activat în campionatul țării din vestul României, cucerind și titlul de campioană în ediția 1943/1944. Aceeași echipă a ocupat locul 2 în ediția 1942/1943. Tot în prima ligă de fotbal a Ungariei a evoluat în acea perioadă (1941-1944) și CFR Cluj sub numele Kolozsvari Vasutas Sport Club.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net