El e americanul care ia medalii pentru România

Ultima actualizare:

    Nicholas Țârcă a ieșit campion național la cal cu mânere
Nicholas Țârcă a ieșit campion național la cal cu mânere

Nicholas Țârcă s-a născut în SUA, dar vrea să scrie istorie pentru gimnastica românească. Puștiul este cel mai bun junior al României și speră ca peste ani să le calce pe urme lui Marian Drăgulescu sau Marius Urzică.

În vârstă de 17 ani, sportivul cu părinți români, născut în Statele Unite, a cucerit 7 medalii la ultimele Naționalei pentru juniori (patru de aur, două de argint și una de bronz) și știe deja ce vrea să facă în carieră: să meargă la colegiu în America și să concureze pentru echipa României. Iubește gimnastica și din dragoste pentru acest sport, a lăsat ținuturile natale din Tennessee pentru a veni în țară și a se putea antrena. Aici l-a prins și pandemia de coronavirus, care l-a ținut pe Nicholas blocat în România un an și jumătate. Abia acum 3 luni a reușit să își viziteze rudele și prietenii din America. „Am fost în vară, îmi e foarte dor de prietenii mei de acolo și lor de mine. După Crăciun voi merge și vreau să concurez și acolo în câteva concursuri”, a declarat pentru SportsNet Nicholas Țârcă. Chiar dacă are doar 17 ani, adolescentul știe exact și cum va arăta viitorul lui: „La anul voi merge în State la colegiu, dar voi continua să merg la concursuri cu echipa României”, explică el.


    Nicholas Țârcă a cucerit patru medalii de aur la Naționalele de juniori
Nicholas Țârcă a cucerit patru medalii de aur la Naționalele de juniori

Cum orice rău este spre bine, antrenamentele intense făcute de la începutul pandemiei l-au ajutat la cel mai important concurs al anului pentru el: Campionatele Naționale de juniori de la Izvorani. Acolo unde a reușit să cucerească cel mai râvnit titlu, cel de la individual compus, dar și alte trei medalii de aur: la cal cu mânere, inele și paralele. De asemenea, a ieșit vicecampion la bară fixă și a luat medalia de bronz la sol. „Mă simt bine când văd câte medalii am câștigat, dar știu că pot să fac mai bine integralele. Pentru asta muncesc”, a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net