Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice: samba, scaune goale și proteste

6 august 2016
image
Stadionul Maracana a fost acoperit de focurile de artificii care au marcat începerea Jocurilor Olimpice

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice s-a desf─â╚Öurat cu tribunele goale. Stadionul Maracana, de╚Öi are o capacitate de 80,000 de locuri, a fost umplut doar pe trei sferturi. Afar─â, oamenii protestau fa╚Ť─â de costurile ridicate la care a fost constr├óns─â ╚Ťara pentru a organiza Olimpiada.

Cu o injec╚Ťie de patriotism ╚Öi ceva ajutor din partea superevemodelului Gisele B├╝ndchen, a sute de dansatori, a echipei refugia╚Ťilor ╚Öi a rapperului MC Soffia, organizatorii Olimpiadei de la Rio au reu╚Öit s─â o scoat─â cumva, la cap─ât. Cu c├óteva c├óteva ore ├«nainte de ceremonie, pe str─âzile de l├óng─â stadion, mai mul╚Ťi protestatari au devastat magazinele ╚Öi au scandat ├«mpotriva cheltuielilor uria╚Öe alocate g─âzduirii acestui eveniment.

For╚Ťele de ordine, prezente ├«n num─âr masiv ├«n jurul stadionului, au ripostat cu gaze lacrimogene. Dac─â cel mai huiduit personaj a fost pre╚Öedintele Michel Temer, pre╚Öedintele Braziliei, cel mai aclamat a fost ├«not─âtorul Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv de la aceast─â edi╚Ťie a Jocurilor Olimpice. 

├Än ciuda faptului c─â ceremonia de deschidere a marcat celebrarea culturii braziliene pe ritmuri de samba ╚Öi ├«ntr-o atmosfer─â ce s-a vrut a fi de carnaval, popula╚Ťia ╚Ť─ârii a fost neimpresionat─â. A criticat ╚Öi a reac╚Ťionat dur fa╚Ť─â de costurile uria╚Öe alocate Olimpiadei ├«n condi╚Ťiile ├«n care Brazilia este ├«n cea mai dur─â recesiune din ultimii ani. 

image
Stadionul Maracana a fost acoperit de focurile de artificii care au marcat începerea Jocurilor OlimpiceGetty Images

image

image

image
image

image
image

image

image
image
kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg