FINALA NFL / Cel mai scump meci din lume se joacă duminică noapte

Ultima actualizare:
Război între fraţii Harbaugh
Război între fraţii Harbaugh

Echipele din Baltimore şi San Francisco se bat pentru titlul de cam­pioană în NFL, însă meciul în sine va fi eclipsat de spoturile publicitare din timpul Super ­Bowl-ului, cele mai scumpe reclame văzute vreodată.

Într-o singură zi din an, fotbalul american îi ia faţa fotbalului cu care suntem noi obişnuiţi. Este vorba despre ziua Super Bowl-ului, finala NFL, cel mai aşteptat şi mai urmărit eveniment sportiv de peste Ocean şi nu numai.

Duminică seară în America (duminică noapte spre luni dimineaţă în România), 80.000 de spectatori şi peste 100 de milioane de telespectatori doar în State vor fi cu ochii pe luxoasa arenă Mercedes-Benz Superdome din New Orleans.

Cine va câştiga titlul dintre finalistele Baltimore Ravens şi San Francisco 49ers trece în plan secund, cel puţin pentru cei neiniţiaţi în fotbalul american. Mult mai interesant va fi însă „meciul" din pauzele de publicitate, când marile companii ale lumii îşi vor arunca în luptă ultimele idei creative.

Absolut şocant, un spaţiu de 30 de secunde de reclamă la Super Bowl a ajuns să coste patru milioane de dolari, adică 133.000 de dolari pe secundă. Preţurile exorbitante stabilite de televiziunea americană CBS, cea care deţine drepturile, i-a înfuriat pe mulţi, producătorul de autovehicule General Motors anunţând de exemplu că nu-şi va face publicitate la Super Bowl 2013.

Aşadar, pe lângă încleştarea titanică din teren, urmăritul şi comentatul reclamelor va face parte integrantă din spectacol.

Jim Harbaugh (San Francisco)

Război între fraţii Harbaugh
Război între fraţii Harbaugh

Ca un amănunt de culoare, antrenorii celor două finaliste sunt fraţi, o premieră în istoria fotbalului american. Cine ar fi pariat la începutul stagiunii că John Harbaugh (Baltimore) se va înfrunta în ultimul act cu Jim Harbaugh (San Francisco)?

John Harbaugh (Baltimore)


    Război între fraţii Harbaugh
Război între fraţii Harbaugh

Nici unul dintre fraţii Harbaugh n-au mai antrenat până acum într-un Super Bowl. John (50 de ani) e din 2008 la cârma lui Ravens, ajungând de două ori în semifinale, la un singur meci de Super Bowl. În schimb, cu un an mai tânăr, Jim (49 de ani) e abia la al doilea sezon ca tehnician la 49ers.

În pauza dintre cele două reprize, asistenţa de la New Orleans va fi întreţinută în acest an de celebra cântăreaţă Beyoncé. Diva americană şi-a promovat show-ul de la Super Bowl cu o fotografie sexy, îmbrăcată într-un costum de arbitru şi cu o minge de fotbal american în mână. O altă prezenţă extrem de aşteptată va fi Alicia Keys, artista de 32 de ani urmând să interpreteze imnul Statelor Unite înainte de startul finalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net