Fostul căpitan al naţionalei României de polo, lider la o echipă spaniolă

Florin Bonca (38 de ani), din Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj, a fost atacant la echipa de polo Crişul Oradea până la vârsta de 18 ani. În 1991, s-a transferat la clubul spaniol CN Martianez, din Tenerife, Insulele Canare.

După o lungă perioadă petrecută la alte două cluburi spaniole, românul a ajuns acum cinci sezoane la echipa la care activeazã în prezent, CN Terrassa, în Catalunya.

Florin Bonca a fost convocat de multe ori la echipa naţionalã de polo a României, participând la Campionatele Mondiale de la Roma (1994), Barcelona (2003), Montreal (2005) şi la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996). În 2008, s-a retras din Naţională, predând şi banderola de căpitan.

Rezultate execelente

„În urmă cu cinci ani aveam mare nevoie de un lider care să le insufle seriozitate şi motivaţie colegilor. Cu Florin am reuşit să ne calificăm pentru competiţiile europene de trei ori", afirmă mulţumit Dani Nart, antrenorul echipei CN Terrassa. Nart se declară încântat să-l aibă în formaţie pe român, apreciindu-i atât forma fízică desăvârşită, cât şi bagajul tehnic cu care a venit din România.

La clubul spaniol, Florin a obţinut cele mai bune rezultate din cariera sa, echipa reuşind să ajungă în finala Cupei Regelui în 2006, în semifinale la Lan Trophy şi să ocupe în prezent locul al doilea în Liga Spaniolă de Polo de anul acesta.

Vezi aici cea mai fierbinte dorinţă a lui Florin Bonca, înainte de a se retrage din sport

corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Elvira Deatcu Andreea Esca
Olaf Scholz FOTO EPA EFE jpg
Percheziţii domiciliare într-o amplă operaţiune cu 27 de suspecţi şi 100 victime nemţi la Vâlcea - fraude informatice Foto DIICOT
image
image
image
image
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg