Fostul judecător român, Cristi Dănileț, despre Simona Halep! „A mințit la proces, s-a dopat intenționat!"

Fostul judecător Cristi Dănileț comentează motivarea TAS în cazul Simonei Halep. Amintim că la distanță de șapte luni după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat verdictul în cazul Simonei Halep și i-a redus suspendarea primită de la ITIA,C, instanța a publicat și motivarea. Este vorba despre un document de 58 de pagini, făcut public.

Simona Halep Foto: EPA
Simona Halep Foto: EPA

Observațiile fostului judecător Cristi Dănileț 

Fostul judecător Cristi Dănileț a consultat documentul public postat de TAS, o motivare întinsă pe 58 de pagini. „A apărut motivarea TAS în cazul Simona Halep și a mai căzut un mit. Scrie negru pe alb că sportiva a încălcat două reguli: s-a dopat intenționat cu Roxadustat și, pentru a ascunde dopajul, a manipulat datele care au fost scrise in pașaportul biometric", a scris Cristi Dănileț pe pagina sa de Facebook.

 "Halep a mințit la proces"

Cel mai trist este că Halep a mințit la proces: a susținut că substanța a ajuns accidental în corpul său, prin contaminare de la un supliment alimentar. S-au făcut analize la acel produs si nici vorbă, nu există acolo urme de Roxadustat. Având în vedere și cantitatea depistată in corpul său, TAS spune că acel consum a fost intenționat, nu accidental.

A susținut că fluctuațiile unor componente ale sângelui, înscrise în pașaport, s-ar datora unei operației a deviației de sept, unei perioade de lipsă de antrenament sau menstruației. Prin experți s-a respins această apărare”, a adăugat acesta. 

 Ce se întâmplă cu procesul în care Halep a cerut 10.000.000$

Simona Halep, prin avocații săi angajați în SUA, a inițiat în luna februarie a acestui an Tribunalul Suprem de la New York un proces prin care a solicitat daune de 10 milioane de dolari companiei Quantum Nutrition (Canada), dar și RJ Packaging și General Ingerdient. 

La aproape opt luni de la inițierea procesului, Simona Halep întâmpină probleme în notificarea companiei, conform legislației. Astfel, sportiva a depus cerere la începutul acestei luni pentru a prelungi termenul de notificare al pârâților cu 180 de zile, act care trebuie pus pe cale oficială și sub semnătură de primire. Fără ca acest pas să fie făcut, procesul nu poate începe.

Marea problemă a Simonei Halep este că aceste companii evită să fie notificate oficial. Recent, a apărut un avocat care a transmis că nu este autorizat să accepte o astfel de notificare. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Halep Facebook jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net