Gabi Szabo a mai pierdut un record. Dibaba, cea mai tare la 2.000 de metri


    Etiopianca a alergat mai repede cu câteva secunde în reuniunea de sală de la Sabadell, Spania. Szabo a deţinut 19 ani recordul pe această distanţăFoto Click!
Etiopianca a alergat mai repede cu câteva secunde în reuniunea de sală de la Sabadell, Spania. Szabo a deţinut 19 ani recordul pe această distanţăFoto Click!

Fosta atletă româncă, Gabriela Szabo, a stabilit în 1998, în Germania, un nou record mondial la proba de 2.000 de metri în sală: 5':30'',53.

Această cifră a rezistat 19 ani, până marţi seara, când la Sabadell, etiopianca Genzebe Dibaba a reuşit să alerge mai repede. Aceasta a încheiat cursa din Spania după doar 5':23'',75. "Recordurile sunt făcute să fie doborâte. E normal, pe undeva, ca vechile recorduri să cadă, unul câte unul. E evoluția sportului, evoluția tehnologiei din sport. Acum echipamentul e mai performant, aerul din sală, la competițiile indoor, este altul. Îmi aduc aminte când am stabilit acest record. Era la Sindelfingen, în Germania, undeva lângă Stuttgart. Prin 1998. Mie îmi plăcea să alerg și în sală, la fel de mult ca afară. Să nu uităm că am fost campioană mondială de junioare și la cros!", a declarat Szabo.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, Gabriela Szabo a pierdut și recordul olimpic la 5.000 de metri, proba în care câștigase titlul olimpic la Sydney, în 2000. Etiopianca Vivian Cheruiyot a fost de această dată "killerul" performanţei româncei.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
serban huidu si mihai gainusa
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
cub anastasia soare png
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg