Halep poate sta liniştită. Rămâne prima încă 3 săptămâni!


    Simona Halep
Simona Halep

Cu victoria de la Shenzhen, Simona Halep şi-a asigurat încă trei săptămâni în fotoliul rezervat numărului 1. Nici măcar iberica Muguruza n-o mai poate ajunge, ca urmare a unei „chichiţe” din regulamentul WTA.

Începând de azi, principala urmăritoare a Simonei în ierarhia mondială a devenit daneza Caroline Wozniacki, care a urcat pe locul secund, la o distanţă de 330 de puncte de româncă. Pe poziţia a treia a picat iberica Muguruza, cu 420 de puncte mai puţin decât Halep, ea plătind tribut eliminării premature de la Brisbane.

Jucătoarea din Spania s-a înscris însă pe ultima sută de metri la turneul din această săptămână de la Sydney, care oferă câştigătoarei un bonus de 470 de puncte. La un calcul elementar, rezultă că Muguruza o poate depăşi pe Halep dacă triumfă la Sydney.

Ei bine, lucrurile nu sunt atât de simple în felul în care se stabileşte clasamentul WTA. De-a lungul unui an, jucătoarele punctează doar cu primele 16 rezultate, ca valoare, indiferent la câte turnee participă. Aşa se face că miza Garbinei Muguruza la Sydney nu mai e de 470 de puncte, ci de numai 415 puncte. Iberica va juca luni noapte (contra olandezei Bertens) în turul secund la competiţia australiană, iar câştigarea titlului i-ar aduce un total de 6420 de puncte, cu 5 mai puţin decât are acum Halep (6425). Ca urmare, Simona va sta pe locul 1 mondial cel puţin încă trei săptămâni, adică până la finalul primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

Top 5 WTA la zi

Tenismenă  Puncte

1. Simona Halep  6425

2. Caroline Wozniacki   6095

3. Garbine Muguruza     6005*

4. Elina Svitolina 5785

5. Venus Williams         5568*

*Jucătoare înscrise în această săptămână la turneul de la Sydney.

oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
horoscop 26 martie jpg
carina veghiu jpg
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg