Hocheiştii au ajuns să se antreneze în mall!

12 noiembrie 2013
article img

Patinoarul Flamarapol a fost închis în primăvară şi de atunci copiii care practică sportul cu puc şi crosă se pregătesc de la ora 6 dimineaţa pe „gheaţa” dintr-un centru comercial.

Puştii de 10, 12 sau 14 ani pasionaţi de hochei au găsit soluţia de compromis pentru a-şi continua pasiunea: la ora 5 se trezesc, la 6 încep antrenamentul, iar la ora 8 sunt la şcoală. „Totul a plecat de la închiderea în primăvară a patinoarului Flamaropol şi până acum două luni când am început pregătirea în mall, ne-am mai antrenat pe acolo, dar pe condiţii de uscat, adică alergare şi scheme pe role", au explicat părinţii.

article img

Oricum, la baza din Bulevardul Basarabia, de câţiva ani, tehnologic pe timpul verii devenise imposibil producerea gheţii. Atunci s-a găsit soluţia într-un mall: vara, antrenamentele erau de la ora 7 seara, dar de două luni încep la ora 6 dimineaţa. Asta înseamnă că cei mici se trezesc la ora 5, de la 6 se antrenează, o oră aproape o petrec în beznă, iar la 7.15 încheie.

Apoi, după mantinelă, se schimbă şi la ora 8 sunt la şcoală. Cei din mall au impus aceste condiţii fiindcă altfel micii hocheişti s-ar intersecta cu cei care practică patinajul de agrement şi antrenamentul ar fi compromis.