Încă o veste bună pentru Simona Halep! Cu ce își va surprinde fanii în perioada următoare

Ultima actualizare:

​Simona Halep primește încă o veste bună: nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis. Amintim că sportiva a primit o reducere semnificativă a pedepsei în cazul de dopaj în care a fost implicată, de la 4 ani la 9 luni. 

Simona Halep Foto: EPA
Simona Halep Foto: EPA

Ce prevede regulamentul 

Regulamentul prevede că o fostă lideră mondială poate solicita un număr nelimitat de invitaţii. Astfel, sportiva nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis. Dacă nu ar fi beneficiat de această excepţie, Simona Halep ar fi putut solicita conform regulamentului un număr de şase wildcarduri într-un sezon competiţional.

Care este prima invitație a Simonei Halep 

Prima invitaţie pe care Simona Halep a primit-o deja este pentru turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, la care fosta lideră mondială a anunţat că va reveni în tenis. Simona Halep a primit recent verdictul în cazul suspendării sale, după procesul de la TAS.

Pedeapsa pentru Simona Halep a fost redusă, de la patru ani, la nouă luni. Totodată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei. Decizia vine după ce Simona Halep a fost audiată în perioada 7 - 9 februarie, într-un ultim efort de a obține anularea suspendării de patru ani din activitatea competițională, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Cât a fost suspendată Simona Halep

Dat fiind faptul că decizia inițială de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, românca a stat deja suspendată mult peste cele 9 luni decise acum de TAS, ceea ce înseamnă că jucătoarea se poate întoarce pe terenul de tenis.

„Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022)", se arată în decizia oficială a TAS.

Ce despăgubiri a primit Halep 

Simona Halep a primit 20.000 de franci elvețieni (echivalentul a aproximativ 21.000 de euro) cu titlul de «contribuție la efortul de apărare al Simonei»”, a precizat reprezentantul legal al Simonei, la Digi Sport Special, însă aceasta ar trebui să primească mult mai mulți bani, dat fiind faptul că imaginea ei a fost afectată și nu s-a mai putut prezenta la meciurile importante. Aceasta a dat deja în judecată firma canadiană care a produs suplimentul și le-a cerut acestora despăgubiri de 10 milioane de dolari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net