Îngrijorare la Beijing. Antrenorul Ioan Apostol are COVID-19 și se află la izolare

Ultima actualizare:

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 nu este ferită de probleme. Oficialii noștri au primit, astăzi (miercuri, 2 februarie), confirmarea primului caz pozitiv de infectare cu COVID-19. Este vorba despre antrenorul lotului olimpic de sanie Ioan Apostol (63 de ani).

Ioan Apostol a obținut cea mai bună performanță olimpică a României la sanie
Ioan Apostol a obținut cea mai bună performanță olimpică a României la sanie

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), tehnicianul a fost testat zilnic în satul olimpic de la Yanqing alături de întreaga echipă olimpică Team Romania. ”Testul din 1 februarie a fost confirmat pozitiv astăzi (02 februarie 2022), iar antrenorul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare al JO Beijing 2022. Ceilalți membri ai Team Romania, ca toți participanții la Jocurile Olimpice, vor fi testați zilnic”.

Originar din Trăisteni, Valea Doftanei, județul Prahova, acolo unde s-a născut în 14 ianuarie 1959, Ioan Apostol este cel mai bine clasat sportiv roman din istoria întrecerilor olimpice de sanie, ocupând locul 4 alături de Liviu Cepoi în competiția de dublu din cadrul JO de la Albertville, în 1992. Acesta a mai participat la alte trei ediții ale JO de iarnă. În 1980, la Lake Placid (SUA), s-a clasat pe locul 15 împreună cu Cristinel Piciorea în proba de dublu. În 1984, la Sarajevo (Iugoslavia), a ocupat locul 11 cu Laurențiu Bălănoiu. În 1992, la Albertville (Franța), a luat startul și la simplu, ocupând poziția 26. În 1994, la Lillehammer (Norvegia), Apostol și Cepoi s-au clasat pe locul 6. În 1992 și în 1994, Apostol a purtat drapelul României la Ceremonia de deschidere. După retragerea din activitatea competițională, a devenit antrenor, iar din 2002 până în 2018 a fost director la Federația Internațională de Sanie.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 se va desfășura vineri, 4 februarie, la ora 14.00 (ora României) pe Stadionul Olimpic ”Cuib de pasăre” din Beijing.

Competiția poate fi urmărită în România la TVR și Eurosport.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net