Înotătorul David Popovici a doborât recordul mondial la 100 m liber juniori. România a cucerit medalie de argint la CE

image
Mihai Gergely, Ştefan Cozma, David Popovici şi Patrick Dinu au cucerit medalia de argint la CE de junioriFoto: Facebook / FederatiaRomanaNatatie

Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înotătorul David Popovici (16 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori pe distanţa de 100 de metri liber, cu timpul de 47,56 secunde. Alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, acesta a cucerit medalia de argint cu ștafeta de 4x100 m liber.

După această reușită, David Popovici a declarat că este extrem de bucuros pentru recordul mondial pe distanţa de 100 metri liber la juniori, subliniind că abia aşteaptă să evolueze la Jocurile Olimpice: "Pe când mai aveam vreo 25 de metri de înotat ştiu că am zâmbit pur şi simplu. M-am gândit la cât de bine mă simt şi că de abia aştept să iau o medalie împreună cu ştafeta. Mă bucur enorm pentru acest record şi abia aştept să văd ce pot realiza la Tokyo. Eu şi cu toată echipa din spatele meu am lucrat mii de ore pentru a putea atinge această performanţă. Le mulţumesc din suflet tuturor! Este o medalie meritată, cu siguranţă", a declarat Popovici pentru site-ul forului naţional de nataţie.Ştafeta de 4x100 m liber masculin a României a cucerit medalia de argint, cu timpul de 3:19,93 minute, la Campionatul European de înot pentru juniori. Intrat primul în bazin, David Popovici, a stabilit un nou record mondial de juniori pe pe podiumul de la Foro Italico Swimming Pool Complex următorii: Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Medalia de aur în această probă a fost cucerită de Rusia (3:19,66), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Polonia (3:19,96). Tot marţi seara, Vlad Stancu s-a clasat pe locul al şaselea în finala de la 400 m liber, cu timpul de 3:53,09 min.Născut la București, în 15 septembrie 2004, David Popovici a început să practuce înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv „Lia Manoliu” din București, la  recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale. După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea,  sub îndrumarea căreia și-a perfecționat tehnica. La 10 ani a cucerit primul său titlu național la înot. A stabilit noi recorduri naționale la categoria sa de vârstă, iar în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record național la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 și 18 ani. Tot acolo a obținut medalii de argint la 50 și 200 m liber. În 2020, la 16 ani, a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber, precum și la 200 m mixt, iar în mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 m liber, a reușit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și să-și asigure prezența în întrecerile olimpice din capitala niponă.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Muzeul Antipa nu se va deschide din 15 mai jpeg
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg