Ion Țiriac a vândut «Perla Coroanei» din tenis

Ultima actualizare:

    Ion Țiriac FOTO: EPA
Ion Țiriac FOTO: EPA

Omul de afaceri român Ion Țiriac a vândut cel mai important turneu de tenis pe care îl deținea: cel de la Madrid.

Conform variety.com, din 2022 turneul Mutua Madrid Open, deținut de peste zece ani de Ion Țiriac, va trece în proprietatea companiei IMG, din grupul Endeavour care produce evenimente sportive şi de divertisment.

Sursa citată nu spune suma pentru care s-a făcut tranzacția, dar anunță că, prin această mutare, IMG devine lider în organizarea de turnee. Pentru că sub aceeași egidă se dispută și un alt turneu major în circuitele masculin și feminin, Miami Open, dar și multe alte turnee mai mici ATP și WTA.

"Mutua Madrid Open va fi un puternic element pentru portofoliul nostru global de evenimente şi afaceri în tenis, care acum se va lăuda cu două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii din ambele circuite. Aşteptăm cu nerăbdare să folosim reţeaua mai largă a Endeavour pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa fanilor şi pentru a adăuga valoare în producţie, media, parteneriate cu mărci importamte, retail şi ospitalitate, aşa cum am procedat cu Miami Open", a declarat Sam Zussman, co-preşedintele Media and Events al IMG, într-un comunicat.

ATP și WTA trebuie să-și dea acordul

Deocamdată, afacerea este încheiată între oamenii de afaceri, dar trebuie ca și ATP și WTA să-și dea acordul pentru schimbarea acționariatului. La câți bani sunt în joc, e de așteptat ca aceasta să se întâmple în primele trei luni ale anului viitor. Cea de-a 20-a ediție a Madrid Open va avea loc între 26 aprilie şi 8 mai 2022.

Turneul de la Madrid face parte din categoria Masters 1.000 la masculin şi WTA 1.000 la feminin, adică din categoriile imediat inferioare turneelor de Grand Slam. Printre campioni se numără și Simona Halep, în 2016 și 2017, dar și Horia Tecău și Florin Mergea, la dublu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net