"La 11 ani, mama mi-a pus volanul în braţe"

Ultima actualizare:

    Simone a vizitat zilele trecute redacţia ziarului Click!Foto Sever Gheorghe
Simone a vizitat zilele trecute redacţia ziarului Click!Foto Sever Gheorghe

Pilotul de 21 de ani Simone Tempestini e născut în Italia, dar se consideră român. El a povestit pentru Click! cum şi-a început cariera, ce înseamnă să pilotezi o maşină de raliu şi a dezvăluit că visul său e să participe alături de tatăl său Marco, fost campion în lumea automobilismului, la cursa Paris – Dakar.

8 Cel mai tânăr campion. Simone a devenit la vârsta de 21 de ani şi o lună cel mai tânăr campion naţional de raliuri din istoria României. Precedentul record îi aparţinea lui Vali Porcişteanu, care în 2011 reuşise o asemenea performanţă, dar la vârsta de 28 de ani şi 288 de zile.

Mama, primul instructor auto. “Într-o iarnă, la vârsta de 11 ani m-am suit la volan. Eram acasă, în Italia, undeva lângă mare, şi am condus într-o parcare goală, iar mama stătea în dreapta. Ţin minte că eram foarte mândru”, a relatat Simone.   

Tatăl i-a fost model. Marco Tempestini, ex-campion european de raliuri, este cel care şi-a influenţat fiul să-i calce pe urme. “Îl urmăream mereu în curse şi ştiam că, atunci când cresc, asta vreau să fac şi eu. Încă de mic îmi plăcea să mă joc doar cu maşinuţele şi când am mai crescut mă distram la calculator sau pe console doar cu jocuri de genul auto, tot felul de curse. Cel mai mult «m-am depărtat» la cele cu motociclete”, a mai afirmat pilotul.

Obiectiv: campion mondial la juniori. „Din 2010 particip la Campionatul Naţional, am debutat la 16 ani, dar primul concurs l-am disputat când aveam 14, era în competiţia de slalom paralel. Acum concurez şi la Mondialul Junior, unde sunt piloţi de la 18 la 28 de ani, şi în 2014 am fost cel mai tânăr. Am vrut să capăt experienţă, am câştigat multe probe speciale, dar din cauza unor greşeli am pierdut puncte importante şi am şanse reduse să câştig titlul. La anul cu siguranţă ăsta e planul, să devin campion mondial”, a explicat Tempestini junior.    

Tată şi fiu în cea mai grea cursă din lume. Părintele lui Simone, Marco, a participat de două ori la concursul Paris – Dakar, iar acum puştiul vrea să facă echipă cu tatăl său. „Ne-am propuns să participăm amândoi în aceeaşi maşină. E o probă foarte grea, sunt zile în care parcurgi 500-700 de kilometri. Trebuie să te pregăteşti intens, eu merg la saună sau alerg când e cald afară pentru a mă obişnui cu atomosfera din maşină fiindcă atunci când afară sunt 35 de grade Celsius,  în interior sunt 70”, a afirmat tânărul.

Cine e Simone Tempestini

- E cel mai tânăr campion din istoria României

- E campion naţional şi cu Napoca Rally Academy

- A debutat la 14 ani, e italian, dar concurează pentru România

- Trăieşte la Cluj, unde tatăl său a venit în 1996 şi a pornit o afacere în domeniul confecţiilor

- E cel mai tânăr pilot din Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori – JWRC. Anul acesta a câştigat Raliul Poloniei

- Are un frate mai mic, Mattia, care a debutat şi el în raliuri, iar mama sa este fostă componentă a echipei naţionale de baschet a Italiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net