Minune în sportul mondial: ciclista Amy Pieters a ieșit din comă, după câteva luni

Dup─â ce a suferit un accident ├«nainte de Cr─âciun, pentru ciclista Amy Pieters a urmat o perioad─â dramatic─â, afl├óndu-se vreme de c├óteva luni ├«n com─â. Din fericire, echipa ei, Team SD Worx, a anun╚Ťat c─â sportiva ╚Öi-a revenit.

image
Amy Pieters (FOTO: EPA)

Ciclista Amy Pieters a ie╚Öit din com─â!

├Än v├órst─â de 30 de ani, Amy Pieters s-a accidentat grav ├«n timpul unui antrenament, desf─â╚Öurat la Calpe, l├óng─â Alicante, ├«n Spania. Atunci, aceasta ┼či-a pierdut cuno┼čtin┼úa, din p─âcate suferind leziuni cerebrale grave.

La ├«nceput, a fost supus─â unei interven╚Ťii chirurgicale la spitalul din Alicante, apoi a petrecut o perioad─â lung─â ├«n com─â, iar din 6 ianuarie a fost transportat─â ├«n Olanda. Din luna februarie, sportiva urmeaz─â un program de reabilitare neurologic─â, ├«ncerc├ónd s─â-╚Öi maximizeze ╚Öansele de recuperare.

ÔÇ×Starea lui Amy Pieters s-a schimbat. Ea este acum con┼čtient─â. Acest lucru ├«nseamn─â c─â poate comunica u┼čor, f─âr─â a vorbi. Amy recunoa┼čte oamenii, ├«n┼úelege ce se spune ┼či este capabil─â s─â ├«ndeplineasc─â din ce ├«n ce mai multe sarcini. Medicii nu sunt ├«nc─â ├«n m─âsur─â s─â spun─â ce sechele ┼či ce capacit─â┼úi va avea Amy Pieters ca urmare a leziunii cerebrale.ÔÇŁ, informeaz─â echipa ciclistei.

Amy Pieters este un nume mare ├«n ciclismul profesionist, pe care-l practic─â de un deceniu, ├«mbin├ónd cursele pe ┼čosea cu cele de anduran┼ú─â pe velodrom, unde a devenit, anul trecut, pentru a treia oar─â la r├ónd campioan─â mondial─â ├«n proba de ┼čtafet─â Madison, ├«mpreun─â cu Kirsten Wild.

Ea a c├ó┼čtigat, de asemenea, cursa na┼úional─â olandez─â pe ┼čosea, o etap─â a Women's Tour, ┼či Nokere Koerse, ├«n 2020. Totodat─â, a devenit, ├«n 2019, campioan─â european─â pe ┼čosea.

Sportul, plini de povești triste

Unul dintre cele mai triste cazuri de sportivi intra╚Ťi ├«n com─â a fost cel al fotbalistului francez Jean-Pierre Adams, care a murit dup─â 39 de ani de stat ├«n com─â. Fost juc─âtor al echipei Paris Saint-German, acesta era considerat unul dintre cei mai buni funda╚Öi ai anilor '70, p├ón─â c├ónd a intrat ├«n com─â din cauza unei erori medicale.

Ghinionul lui Jean-Pierre Adams a fost s─â fie operat, ├«ntr-o zi ├«n care mai mul╚Ťi medici erau ├«n grev─â. Cu toate c─â era vorba de o interven╚Ťie chirurgical─â de rutin─â la genunchi, ca urmare a unei rupturi de ligament, via╚Ťa fotbalistului a fost definitiv schimbat─â de o serie de erori at├ót ale anestezistului, c├ót ╚Öi ale medicului stagiar responsabil de situa╚Ťia sa.

Din cauza unei doze aproape letale de anestezic, din acel moment, fostul fotbalist s-a aflat permanent într-o stare vegetativă, până când a murit, la 73 de ani.

╚śi, desigur, cel mai recent caz, care a ├«ngrozit ├«ntreaga Planet─â, a fost cel al lui Michael Schumacher. Multiplul campion mondial de Formula 1 a reu╚Öit s─â supravie╚Ťuiasc─â tuturor momentelor periculoase din competi╚Ťia care l-a f─âcut celebru, dar ÔÇ×a capitulatÔÇŁ ├«n urma unui accident de schi.

Pe 29 decembrie 2013, via╚Ťa avea s─â se schimbe radical pentru Michael Schumacher, de atunci ╚Öi p├ón─â ast─âzi exist├ónd foarte pu╚Ťine informa╚Ťii concrete despre starea sa. ├Än prezent av├ónd 53 de ani, fostul pilot s-a aflat ├«n com─â, dup─â accident, vreme de ╚Öase luni, apoi a trecut ├«n ├«ngrijiri medicale la domiciliu, fiind totodat─â supus mai multor opera╚Ťii ├«n Fran╚Ťa.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
david webp
FotoJet (5) jpg
GettyImages 1405458386 jpg
paul surugiu rugby jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
harry maguire gettyimages 1264258143 jpeg