Naționala de handbal: "Nu am uitat să jucăm!"

Ultima actualizare:

    Descătuşarea  fetelor noastre  după victoria  obţinută în faţa  MuntenegruluiFOTOGrafii: Guliver/ GettyImages
Descătuşarea fetelor noastre după victoria obţinută în faţa MuntenegruluiFOTOGrafii: Guliver/ GettyImages

Naţionala de handbal a început cum nu se poate mai prost turneul olimpic, cu două înfrângeri în primele jocuri, contra Angolei şi Braziliei. Miercuri a venit succesul cu Muntenegru, victorie care ar putea să le dea aripi sportivelor noastre. Vineri (12 august), ”tricolorele” au un meci pe viaţă şi pe moarte cu Spania.

Româncele, medaliate cu bronz la ultimul Campionat Mondial, speră la o medalie olimpică la Rio. Începutul competiţiei n-a fost însă deloc de bun augur pentru noi, România fiind umilită de Angola, apoi de selecţionata ţării-gazdă, Brazilia.  Meciul pierdut contra sud-americancelor a fost parcă semnalul de alarmă, iar în confruntarea decisivă cu Muntenegru (n.r. meci pe care dacă l-am fi pierdut, am fi fost, practic, eliminaţi din lupta pentru medalii) s-a văzut o altă faţă a echipei noastre. 

Conduse din teren magistral de Cristina Neagu, autoare a zece goluri, şi având-o în poartă pe Paula Ungureanu –în zi de graţie, cu 15 intervenţii reuşite – ”tricolorele” s-au impus în faţa vicecampioanei olimpice cu 25-21. Imediat după joc, româncele s-au dus cu gândul către partida de azi, cu Spania, meci pe care trebuie să-l câştigăm pentru a ne face calcule în privinţa calificării în fazele superioare. 

Meciul e în direct de la ora 20.40

“Am reînceput să zâmbim şi am început să ne dăm seama că handbalul nu l-am uitat. Iar dacă muncim mult mai mult, ne dăruim mult mai mult. A fost dificil să trecem peste momentul urât pe care l-am avut cu toţii. Cred că nu este pentru nimeni uşor, dar am început să ne adunăm, să ne dăm seama că este şansa noastră şi trebuie să mergem până la capăt pentru ceea ce ne-am propus”, a spus una dintre veteranele lotului nostru, Aurelia Brădeanu, potrivit prosport.ro. 

“Presiunea este pe noi din cauza rezultatelor. Ne dorim ca la fiecare meci să facem câte un pas mai sus şi să câştigăm meciurile următoare”, a mai spus interul României. “Am evoluat ca o echipă. Sper să o facem la fel şi cu Spania”, a punctat şi portăriţa Paula Ungureanu.

Neagu: «Să fim unite»

Cristina Neagu este  golgheterul echipei  României la aceste  Jocuri Olimpice
Cristina Neagu este golgheterul echipei României la aceste Jocuri Olimpice

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, a fost principala noastră marcatoare în confruntarea cu Muntenegru. ”Dacă băteam Angola ne ajutau şi rezultatele. Însă ne-am făcut-o cu mâna noastră. Nu avem ce face, trebuie să rămânem unite, să ne ajutăm mai mult, trebuie să păstrăm ce am făcut bun astăzi şi să mai punem o cărămidă împotriva Spaniei, pentru că avem nevoie de mai mult împotriva lor”, a spus Neagu despre întâlnirea cu Spania. Ultimul meci direct a fost un amical disputat în iulie şi s-a terminat egal, 21-21.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net