Norvegia, campioană absolută la olimpiada de iarnă, cu 39 de medalii! Ce țări o secondează

25 februarie 2018
article img
Record pentru Norvegia la Olimpiada de IarnăFoto: Twitter

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud a ajuns la final, iar țările trag linie pentru vedea câte medalii au în palmares după două săptămâni de competiție acerbă.

Norvegia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu un total de 39 (14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz), după disputarea întrecerilor din ultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. A fost urmată în clasament de Germania 31 (14-10-7), Canada 29 (11-8-10), SUA 23 (9-8-6), Olanda 20 (8-6-6), Suedia 14 (7-6-1), Coreea de Sud 17 (5-8-4), Elveţia 15 (5-6-4), Franţa 15 (5-4-6), Austria 14 (5-3-6), Japonia 13 (4-5-4), Italia 10 (3-2-5). În total, un număr de 30 de națiuni au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. 

article img
Reprezentanții Norvegiei au obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice Foto:Getty

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud a fost gazda a mai multor întâmplări, fie amuzante, fie inedite. Anul acesta, echipa Norvegiei a comandat 150 de ouă și a primit 15.000 din cauza barierei lingvistice. Partea de inedit a fost oferită de o sportivă care a candidat la un concurs de dat cu placa pe zăpadă, în ciuda faptului că ea abia se putea ține în picioare pe plac[, despre scheme complicate nici nu putea fi vorba. În timpul olimpiadei a fost marcat și un eveniment rar în istorie. Cele "două Corei" au defilat sub același steag, și au avut o echipă comună. 

article img
Sosia lui Kim Jong-Un a fost dată afară din sală Foto: Twitter

O surpriză de proporții a fost oferită de sosia lui Kim Jong-Un. Sosia lui Kim Jong-Un a pătruns în tribună, unde a zâmbit tuturor celor prezenți, i-a salutat și a dansat cu multă veselie. Totul s-a petrecut în timpul meciului echipei comune de hochei a celor două Corei, disputat împotriva Japoniei. Sosia a fost îndepărtată foarte repede de lângă majorete de către oamenii desemnați cu asigurarea securității, dar nu a încetat să facă tot felul de glume, uitând că orice act de imitare a liderului de la Phenian este considerat unul de blasfemie.