Norvegia, campioană absolută la olimpiada de iarnă, cu 39 de medalii! Ce țări o secondează

Ultima actualizare:

    Record pentru Norvegia la Olimpiada de IarnăFoto: Twitter
Record pentru Norvegia la Olimpiada de IarnăFoto: Twitter

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud a ajuns la final, iar țările trag linie pentru vedea câte medalii au în palmares după două săptămâni de competiție acerbă.

Norvegia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu un total de 39 (14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz), după disputarea întrecerilor din ultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. A fost urmată în clasament de Germania 31 (14-10-7), Canada 29 (11-8-10), SUA 23 (9-8-6), Olanda 20 (8-6-6), Suedia 14 (7-6-1), Coreea de Sud 17 (5-8-4), Elveţia 15 (5-6-4), Franţa 15 (5-4-6), Austria 14 (5-3-6), Japonia 13 (4-5-4), Italia 10 (3-2-5). În total, un număr de 30 de națiuni au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. 


    Reprezentanții Norvegiei au obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice Foto:Getty
Reprezentanții Norvegiei au obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice Foto:Getty

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud a fost gazda a mai multor întâmplări, fie amuzante, fie inedite. Anul acesta, echipa Norvegiei a comandat 150 de ouă și a primit 15.000 din cauza barierei lingvistice. Partea de inedit a fost oferită de o sportivă care a candidat la un concurs de dat cu placa pe zăpadă, în ciuda faptului că ea abia se putea ține în picioare pe plac[, despre scheme complicate nici nu putea fi vorba. În timpul olimpiadei a fost marcat și un eveniment rar în istorie. Cele "două Corei" au defilat sub același steag, și au avut o echipă comună. 


    Sosia lui Kim Jong-Un a fost dată afară din sală Foto: Twitter
Sosia lui Kim Jong-Un a fost dată afară din sală Foto: Twitter

O surpriză de proporții a fost oferită de sosia lui Kim Jong-Un. Sosia lui Kim Jong-Un a pătruns în tribună, unde a zâmbit tuturor celor prezenți, i-a salutat și a dansat cu multă veselie. Totul s-a petrecut în timpul meciului echipei comune de hochei a celor două Corei, disputat împotriva Japoniei. Sosia a fost îndepărtată foarte repede de lângă majorete de către oamenii desemnați cu asigurarea securității, dar nu a încetat să facă tot felul de glume, uitând că orice act de imitare a liderului de la Phenian este considerat unul de blasfemie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net