Novak Djokovic, fără medalie! Sârbul a pierdut și meciul pentru bronz de la simplu, iar apoi a abandonat și în finala mică de la mixt

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic a vorbit despre o cădere fizică și mentalăFoto: Guliver / GettyImages
Novak Djokovic a vorbit despre o cădere fizică și mentalăFoto: Guliver / GettyImages

Cât de dure sunt întrecerile olimpice o dovedește și ceea ce i s-a întâmplat lui Novak Djokovic. Victorios la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, anul acesta, el viza un succes atât la Tokyo, cât și la US Open pentru a deveni primul bărbat ce izbutește Golden Slam. Adică să repete ceea ce a reușit Steffi Graf în 1988. N-a fost însă să fie.

Campionul sârb a fost întrecut (6-1, 3-6, 1-6) de germanul Alexander Zverev, în semifinale, iar apoi s-a înclinat (4-6, 7-6/6, 3-6) și în partida pentru „bronz” cu ibericul Carreno Busta. Și cum un necaz nu vine niciodată singur, Djokovic s-a retras și din finala mică de dublu mixt, unde urma să evolueze alături de compatrioata lui Nina Stojanovic. După retragere sârbilor, medalia de bronz a revenit australienilor Ashleigh Barty şi John Peers.La puțin timp după ce a ratat șansa de a câștiga din nou o medalie de bronz la JO (are una, tot la simplu, de la Beijing 2008), Novak Djokovic a declarat pentru lequipe.fr: „Am un singur regret. Ca nu am putut câștiga medalie pentru țara mea. Nivelul meu de tenis a scăzut din cauza epuizării fizice și mentale. Dar nu regret că am venit la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am mai cunoscut eșecuri la marile turnee, iar acestea m-au făcut mai puternic. Voi încerca să particip și la Jocurile Olimpice de la Paris. Și să mă lupt pentru a câștiga medalii pentru țara mea. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe numeroși fani din țară, dar acesta este sportul”, a concluzionat campionul, care a fost extrem de nervos în ultimele meciuri jucate la Tokyo, aruncând o rachetă în tribuna goală și trântind alta de pământ. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net