O mie şi una de nopţi în Qatar

simeon stalpnicul png

Retras din activitate anul trecut, Răzvan Şelariu (27 de ani) a ales să plece în Doha (Qatar) pentru a antrena copii.

Chiar dacă mai luase contact cu această zonă la diferite competiţii, fostul campion european e fermecat de lumea arabă.

"Este o lume fascinantă, cu multe obiceiuri rămase din trecutul îndepărtat, care te conduc în atmosfera poveştilor din copilărie cu eroii din celebra «O mie şi una de nopţi»", spune fascinat Răzvan.

Diferenţele de cultură sunt enorme, însă românul s-a adaptat foarte bine în Paradisul oferit de arabi. "Aici luxul este o stare normală. Îmi place stilul de viaţă, modul în care aceşti oameni ştiu să se respecte, să-şi preţuiască familia şi să trăiască sănătos", adaugă fostul gimnast, care locuieşte într-o casă închiriată de Federaţia de Gimnastică din Qatar şi care conduce un BMW Seria 3.

Când prinde un moment liber, Răzvan merge la pescuit, la golf sau vizitează împrejurimile. "Sunt multe lucruri de văzut, dar nu prea am timp liber. Atunci când scap îmi place să vizitez obiective culturale tradiţionale", mai afirmă tânărul tehnician.

Ca posibilităţi de distracţie sunt excursiile în deşert, unde te poţi plimba cu cămila, sporturile acvatice sau Regatul lui Aladin, un orăşel plin de viaţă, cu multe locuri de relaxare, situat în afara capitalei Doha.

simeon stalpnicul png

Dacă are chef de shopping, Şelariu merge la unul dintre multele mall-uri din oraş, City Center Doha fiind cel mai renumit, deoarece are în interior şi un patinoar.

"Preţurile la firmele de renume internaţional sunt ca peste tot. Găseşti oricum, cele mai noi şi mai extravagante colecţii, pentru că arabii sunt mari amatori de cumpărături", precizează românul.

Cât priveşte partea sexului slab, sportivul rămâne îndrăgostit de românce. "Femeile de aici sunt foarte cochete, aranjate, în ton cu moda, chiar dacă multe poartă haine tradiţionale arăbeşti şi nu prea îţi dai seama cum arată pe dedesubt. Totuşi, nu sunt femei mai frumoase ca româncele noastre", spune el.

Român în Qatar

Primul lucru pe care îl întreabă străinii când aud de România. Mă întreabă cum am ajuns în Qatar, iar eu le răspund că am venit cu avionul, nu am găsit o cămilă care să mă transporte. A doua întrebare este dacă avem fete frumoase.

Cel mai ciudat lucru pe care l-a auzit de la un arab despre România. Că la noi nu se cunosc reţete pentru preparatele din carne de oaie şi de-aia ne mulţumim cu carnea de porc la masă.

simeon stalpnicul png

Cum e văzută ţara nostră în Qatar. Avem o imagine foarte bună. Sunt mulţi români în zona arabă care sunt consideraţi serioşi, muncitori şi extrem de dedicaţi activităţilor în care sunt implicaţi. Sunt mulţi cetăţeni de aici care au făcut şcoli în România şi care-şi amintesc cu plăcere de perioada studenţiei.

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
harry charles jpg
bruce willis moonlighting jpg jpeg
Rapperul rus Walkie s-a sinucis FOTO Instagram
Convoi de civili atacat in regiunea Zaporojie FOTO Twitter jpg
image
image
image
image
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg