Patrick Mouratoglou își recunoaște vina în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Eu i-am dat acel colagen"

Ultima actualizare:

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut pentru prima oară vina pentru faptul că Simona Halep a fost prinsă dopată, iar mărturia antrenorului francez ar putea conta enorm la procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), scrie adevărul.ro.

Simona Halep și Patrick Mouratoglou Foto: GettyImages
Simona Halep și Patrick Mouratoglou Foto: GettyImages

Ce a declarat Patrick Mouratoglou

„Sunt încrezător în ceea ce privește viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS), pentru că este un tribunal independent. Noi am reușit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. 

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare. Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă și că trebuie să se întoarcă pe teren cât mai repede pentru a continua să joace. Mi-a deschis ochii (situația aceasta – n.red.) cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des. Produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate", a spus antrenorul.

Antrenorul Simonei Halep, mesaj pe Instagram

„Vorbim despre niveluri extrem de scăzute de ceva (o substanță – n.red.). Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că ești complet nevinovat. Reputația ta este afectată că numele îți este asociat cu dopajul, deși nu te-ai dopat, cariera ta se oprește pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată.

Îți poate afecta întreaga carieră. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic. Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui și trebuie să fii 100% sigur că așa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente", a declarat antrenorul Simonei Halep într-o postare pe Instagram.

Simona Halep, acuzată de ITIA de „dopaj sofisticat și repetitiv”

Ne amintim că tenismena Simona Halep, 32 de ani, a fost suspendată patru ani din circuit pentru dopaj, după testul pozitiv cu Roxadustat de la US Open. 

Culmea, prima probă care a atras atenția, cea de la 8 martie anul trecut, a fost efectuată la patru zile după ce Simona Halep a ajuns pentru prima dată la Academia Mouratoglou, antrenorul sub comanda căruia au apărut, întâmplător sau nu, și problemele cu care se confruntă acum românca.

„Dopajul a fost unul sofisticat și repetitiv, că experții au ajuns la concluzia că românca a folosit metode interzise din martie până în septembrie 2022, că a avut un comportament obstructiv și că suprimarea eritropoetinică sugerează că dopajul sangvin a fost făcut pentru a-i oferi româncei sânge oxigenat în timpul Wimbledonului și US Open-ului, susținând că a existat intenția îmbunătățirii performanțelor sportive cu mijloace interzise”, a motivat ITIA, dar tribunalul a respins acuzațiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net