Se mișcă lucrurile: Simona Halep a făcut apel la TAS, după suspendarea primită

Simona Halep nu pierde vremea și, după ce a fost suspendată patru ani din tenis, pe motiv de dopaj, românca a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, potrivit site-ului instituției. 

Simona Halep a făcut apel împotriva decizie de suspendare (FOTO: Getty Images)
Simona Halep a făcut apel împotriva decizie de suspendare (FOTO: Getty Images)

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunţate de către Tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis, din data de 22 septembrie 2023 (decizia contestată), în care s-a constatat că aceasta a comis încălcări ale regulilor antidoping şi a fost sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea tuturor rezultatelor obţinute în competiţiile care au avut loc în perioada 29 august 2022-7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte în clasament şi premii în bani.
În apelul său la TAS, sportiva solicită ca decizia contestată să fie anulată şi ca sancţiunea sa să fie redusă”
, se arată pe site-ul TAS.

Ce urmează, în urma apelului depus de echipa româncei

Mai departe, „odată constituită, comisia va emite instrucţiuni procedurale pentru următoarea fază a procedurii, inclusiv desfăşurarea unei audieri. În urma audierii, Comisia va delibera şi va emite o hotărâre arbitrală care să conţină decizia sa şi motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să se precizeze un interval de timp pentru emiterea deciziei.
Decizia Comisiei TAS va fi definitivă şi obligatorie, cu excepţia dreptului părţilor de a depune un apel la Tribunalul Federal Elveţian în termen de 30 de zile, pe baza unor motive limitate”
, mai informează instituția. 
Reamintim că Simona Halep a primit, luna trecută, o suspendare de patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară - românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Max Verstappen, Formula 1 (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dezbatere Historia: Încep Jocurile Olimpice, ce se întâmplă cu războiul? VIDEO jpeg
Andrey Rublev (EPA) jpg
Max Verstappen, Formula 1 (EPA) jpg
Echipa nationala de rugby a Romaniei (Sportpictures) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net