Descătușare de emoții la Cluj: Gabriela Ruse, singura româncă din semifinale

Gabriela Ruse (188 WTA) e pe val la Cluj-Napoca, acolo unde pare de neoprit: sportiva de aproape 26 de ani s-a calificat, vineri, în semifinalele de la Transylvania Open, fiind singura româncă din penultimul act al competiției dotate cu premii în valoare totală de 259.303 dolari.

Gabriela Ruse, pe val la Cluj-Napoca (FOTO: Getty Images)
Gabriela Ruse, pe val la Cluj-Napoca (FOTO: Getty Images)

Beneficiara unui wild-card, jucătoarea de tenis a învins-o pe columbiana Emiliana Arango (118 WTA), scor 6-1, 0-6, 6-1, după o partidă care a durat o oră şi 45 de minute, iar seturile au fost câştigate fără drept de apel. Tenismena a savurat din plin victoria, având o descătușare de emoții la finalul partidei, urmând să urce până pe locul 144 în ierarhia mondială a tenisului feminin. 
„Nu-mi vine să cred, sunt atât de bucuroasă! A fost un meci atât de greu, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Sunt foarte mândră de ceea ce am făcut! â Nu mi-am dorit să ajung la trei seturi, dar ea a jucat foarte bine, în setul secund nu a avut aproape nicio greșeală, am încercat să-mi dozez cât pot de mult energia. Nu mă gândesc încă la titlu, mă bucur de ceea ce se întâmplă și că voi juca încă un meci”, a fost reacția emoționată a româncei. 

Urmează să o înfrunte pe cea care a eliminat-o pe Ana Bogdan

Astfel, Gabriela Ruse a consemnat cel mai bun rezultat al său, în acest an, în faţa unei adversare care a avut evoluţii bune, în ultima vreme. În vârstă de 22 de ani, adversara româncei venea după un sfert de finală la turneul WTA 1.000 de la Guadalajara, la care le-a învins pe Anastasia Potapova (28 WTA), Sloane Stephens (39 WTA) şi Taylor Townsend (80 WTA).
Pentru reușita ei, Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 11.275 de dolari, iar pentru un loc în finala Transylvania Open se va duela, sâmbătă, cu jucătoarea spaniolă Rebeka Masarova (67 WTA), care a eliminat-o în sferturi pe Ana Bogdan (73 WTA). 
Competiția se desfășoară, în perioada 14-22 octombrie, urmând ca lupta pentru trofeu să se dea, duminică, la Cluj-Napoca. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net