Pe aici nu se trece! Cu o defensivă foarte bună, echipa de rugby a României a pierdut la mare luptă (17-24) cu Argentina

Ultima actualizare:

    Căpitanul Andre Gorin stopează un atac argentinian chiar în terenul de țintă al RomânieiFoto: Marian Burlacu
Căpitanul Andre Gorin stopează un atac argentinian chiar în terenul de țintă al RomânieiFoto: Marian Burlacu

În prezența a circa 4.000 de spectatori, Stejarii au jucat cu inimă mare meciul prin care a fost inaugurat Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”.

Firește că un eșec nu poate fi elogiat, dar merită evidențiată atitudinea componenților echipei României. Și în special modul în care aceștia s-au apărat. Trebuie remarcat, de asemenea, faptul că, având în față o formație superioară, una care a învins (25-15) pe Noua Zeelandă, toamna trecută, oamenii lui Andy Robinson s-au dovedit pragmatici, punând jos loviturile de pedeapsă de care au beneficiat. Astfel se explică rezultatul strâns consemnat atât la pauză (9-17), cât și la final (17-24). Rezultate care pot da mai multă încredere tinerilor Stejari prezenți pe teren. 

Englezul Andy Robinson e mândru de Stejari

Antrenor secund al Angliei în 2003, când aceasta a cucerit titlul mondial, Robinson a zâmbit la final de meci. „A fost foarte greu, însă jucătorii au muncit enorm, pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren. Au arătat o atitudine extraordinară și sunt încântat de acest lucru. Sunt mândru de toată echipa, de felul în care a luptat, de atitudinea pe care a arătat-o. Este păcat că nu am reușit un rezultat de egalitate. Am fi meritat cu siguranță după felul în care am jucat”, a spus tehnicianul, care a remarcat și ambianța în care s-a disputat meciul. „Publicul a fost tot timpul în spatele jucătorilor, încurajându-i, susținându-i. A fost inspirațional. Acest stadion este inima rugbyului românesc. De câte ori Stejarii joacă aici se crează o atmosferă senzațională, care parcă împinge echipa înainte”. 

După meci, în contextul în care testul cu Scoția, din 10 iulie, a fost anulat (sunt cazuri de COVID-19 la formația britanică), Stejarii au plecat în vacanță, urmând a se reîntâlni la toamnă, când vor juca cu Olanda, Tonga și Uruguay. România – Argentina 17-24Au marcat: Au marcat: Căpățână 1e (min. 48), Melinte lp (min. 5, 22, 32, 62), respectiv 1ep (min. 37), Bruni 1e (min. 15), Cordero 1e (min. 25), Miotti 1e (min. 72), Gonzalez 1t (min. 72)România: Melinte - Dumitru, T. Gontineac, Bucur, Onuţu - (md) Plai, (mg) Rupanu - Boboc, Gorin (cpt), Chirică - Moţoc, Roşu - Ţăruş, Căpăţînă, SavinAu mai jucat: Bărdaşu, Badiu, Bălan, Antonescu, Macovei Neculau, Surugiu, NeaguSelecționer: Andy RobinsonArgentina: Cordero - Delguy, Moroni, De la Fuente, Imhoff - (md) Sanchez, (mg) Cubelli, - Gorrissen, Bruni, Matera - Lavanini, Kremer - Pieretto, Montoya (cpt), GigenaAu mai jucat: Bosch, Chaparro, Medrano, Isa, Gonzalez, Bertranou, Miotti, Mallia.Antrenor: Mario LedesmaArbitru: Mathieu Raynal (Franța)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net