Phelps şi Verdasco au făcut sport cu ADHD fără droguri. Biles n-a putut

image
Michael Phelps a ajuns o legendă în înot cu ADHD şi fără droguri. Cel puţin n-a fost suspectat sau prins până acum cu mâţa în sacFoto Click!

Atacul cibernetic dat de hackerii ruşi la baza de date a WADA, Agenţia Mondială Antidoping, a desecretizat mai multe fişe medicale personale ale unor sportivi celebri care se pare că au folosit de-a lungul timpului substanţe interzise.

Unul dintre cele mai interesante cazuri de dopaj dezvăluite de ruşi e cel al gimnastei Simone Biles, care a luat pentru o lungă perioadă de timp Ritalin sau methylphenidate, iar cvadrupla campioană olimpică s-a explicat spunând că au fost doar tratament pentru sindromul ADHD, pe care îl are din copilărie. Totuşi, această deficienţă de atenţie nu este chiar o boală cronică, mulţi alţi sportivi concurând cu ADHD fără suplimente alimentare.

image
Verdasco a ajuns pe locul 7 ATP cu ADHD şi fără droguriFoto Click!

Este şi cazul tenismenului spaniol Fernando Verdasco, campion la BRD Năstase Ţiriac Trophy în 2016, care are dintotdeauna ADHD, dar n-a luat niciodată medicamente tocmai pentru a nu risca să fie prins dopat. Cu ADHD, Verdasco a ajuns până pe locul 7 mondial în clasamentul ATP şi a jucat seminifnală de mare şlem, în Australia. În plus, e medical demonstrat că ADHD afectează sexul masculin mai mult decât pe cel feminin. Nu mai vobim de cazul celui mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, înotătorul american Michael Phelps, care a scris istorie în acest sport tot fără substanţe dubioase.

Kvitova a luat droguri cu puţin timp înainte să câştige Wimbledonul

Dacă în prima zi au căzut la zar surorile Williams şi gimnasta Biles, azi a venit rândul altor nume mari. Fancy Bear, aşa cum se intitulează grupul de hoţi care a pus mâna pe aceste informaţii, le-au dat publicităţii pe tenismena americană Bethanie Mattek-Sands şi pe tenimsena cehoacă Petra Kvitova, care a primit pe 29 septembrie acceptul să ia Beta2-adrenergic agonist, o substanţă ce relaxează muşchii şi eliberează insulina.

image
Verdasco a ajuns pe locul 7 ATP cu ADHD şi fără droguri

Aceasta este în principal folosită pentru tratarea astmului şi a altor tulburări pulmonare. Apoi, n-au scăpat nici cicliştii britanici Bradley Wiggins şi Christopher Froome, mari campioni ai acestui sport, care au luat Triamcinolon şi Prednison între 2009 şi 2013. WADA refuză însă deocamdată să spună dacă aceşti sportivi au folosit substanţele în timpul concursurilor, caz în care ar fi dopaţi, sau doar ca tratament, în perioade de convalescenţă. Până acum, exceptând presiunea mass-media, nu există anchete oficiale sau efecte concrete ale dezvăluirii hackerilor.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
cub botez tort liam png
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, desculți la o întâlnire cu oficialii niponi FOTO: YOUTUBE Guvernul României
Comandantul rus care a ordonat torturarea civililor din Herson Alexander Naumenko FOTO Twitter
image
image
image
image
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE