Premieră pentru Gabi Ruse. Bucureșteanca s-a calificat în turul 2 la Australian Open

Ultima actualizare:

Aflată pe locul 72 WTA, Elena-Gabriela Ruse (24 de ani) s-a calificat, astăzi (luni, 17 ianuarie), pentru prima dată în carieră, în turul 2 al unui turneu de mare șlem, la Australian Open. Bucureșteanca este prezentă pe tabloul principal pentru a 4-a oară ca senioară.

Gabi Ruse își continuă ascensiunea în ierarhia mondială (Foto: Guliver / GettyImages)
Gabi Ruse își continuă ascensiunea în ierarhia mondială (Foto: Guliver / GettyImages)

Ruse a învins-o cu 6-1, 6-3 pe italianca Jasmine Paolini, locul 52 WTA. Confruntarea a durat 69 de minute. În faza următoare, românca o va înfrunta pe rusoaica Veronika Kudermetova, ocupantă a locului 32 WTA şi cap de serie numărul 28.

Înainte de participarea la Australian Open, Gabi Ruse a jucat în trei rânduri pe tabloul principal la turneele de grand slam, fiind întrecută de fiecare dată în manșa inaugurală. Ea a fost învinsă de Radwanska (2018) și Goerges (2019), la Wimbledon, și de Vondrousova (2021), la US Open. Ruse a izbutit la junioare să atingă semifinalele la Wimbledon, în 2014, când a pierdut la mare luptă (6-4, 3-6, 4-6) în fața Kristinei Schmiedlova.

Pentru calficarea în turul 2, Gabi va încasa 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi va obține 70 de puncte WTA. Grație acestui succes, Ruse a urcat pe poziția a 60-a în ierarhia mondială.

Gabi Ruse este prima româncă care accede în turul 2, în acest an, la Mlebourne Park. Tot astăzi, în prima zi a competiţiei, Jaqueline Cristian (69 WTA) va juca cu belgianca Greet Minnen din Belgia (84 WTA).

Irina Bara a pierdut pe tabloul principal al AO unde a ajuns ca lucky loser

Învinsă în ultimul tur al calificărilor, Irina Bara (34 WTA) a prins tabloul principal al Australian Open ca lucky loser după retragerea jucătoarei tunisiene Ons Jabeur (10 WTA). Românca a fost mai apoi eliminată (3-6, 1-6) de Nuria Parrizas Diaz din Spania (63 WTA), după un meci care a durat 69 de minute. Iberica va juca în faza următoare cu Maryna Zanevska din Belgia, locul 80 WTA.

image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net