România are o super-campioană la gimnastică ritmică! Duminică a cucerit 4 medalii de aur

Gimnastica ritmică românească are viitor de aur. În vârstă de 13 ani, Amalia Lică se anunță drept viitoarea mare campioană a acestui sport. Ea a cucerit nu mai puțin de patru medalii de aur în weekend, într-un concurs internațional disputat la Atena.

Amalia Lică și cele patru medalii de aur cucerite la Atena (FOTO: Facebook/ Irina Deleanu)
Amalia Lică și cele patru medalii de aur cucerite la Atena (FOTO: Facebook/ Irina Deleanu)

Campioană europeană de junioare la măciuci anul trecut, puștoaica minune a ritmicii românești este principala candidată la aurul Campionatului Mondial de junioare care va fi organizat la vară, în perioada 7-9 iulie, la Cluj-Napoca. „Am câteva emoții pentru Campionatul Mondial, dar încerc să le folosesc astfel încât să mă ajute. Vor mai urma câteva concursuri de pregătire pentru Mondiale, astfel că sperăm să fie bine”, recunoaște Amalia Lică, medaliată de patru ori cu aur în weekend, la Atena.

Și antrenoarea ei, Adriana Mitroi, spune că Mondialele programate la vară sunt o adevărată probă de foc. „Avem emoții pentru Mondiale, normal, mai ales că vor fi la noi acasă și că venim după rezultatul bun de anul trecut de la Campionatul European și nu am vrea să dăm greș. Trebuie să urcăm din ce în ce mai mult și avem așteptări”, spune ea.

Chiar dacă acum, la Atena, a cucerit titlurile la individual compus, minge, măciuci și panglică, dar și bronzul la cerc, Amalia spune că nu are un obiect favorit. De altfel, ea a s-a impus acum 10 zile la cerc într-un concurs internațional disputat în Germania, la Schmiden, așa că se poate spune despre ea că e o sportivă completă. 

Amalia Lică, alături de antrenoarea ei, Adriana Mitroi (FOTO: Facebook/ Irina Deleanu)
Amalia Lică, alături de antrenoarea ei, Adriana Mitroi (FOTO: Facebook/ Irina Deleanu)

Ce superstiții are Amalia Lică. A devenit și expertă în machiaj

Ca majoritatea sportivilor, Amalia are și ea superstiții, pe care nu se teme să le recunoască. „Am câteva superstiții. Mereu înainte de concurs îmi place să fac lucrurile la fel, pentru că dacă în prima zi îmi ies bine și am făcut lucrurile într-o anumită ordine, le fac apoi în aceeași ordine. Sau, de exemplu, nu îmi desfac cocul peste noapte, ca să-l las la fel”, a recunoscut campioana ritmicii românești. 

Chiar dacă va împlini 14 ani în luna mai, sportiva noastră știe perfect să se machieze și are chiar două culori norocoase. 

„Mă machiez singură și îmi place foarte mult. Anul trecut a fost primul an în care am plecat în deplasări mai des, așa că a trebuit să învăț din ce în ce mai bine să mă machiez. De obicei folosesc auriu cu maro, combinate. Îmi place cel mai mult să le folosesc. Când eram mai mică mă machiam în mai multe feluri, dar acum m-am obișnuit cu machiajul ăsta și îmi place, mi se pare că îmi poartă noroc și îl folosesc mereu. Tot eu îmi prind și părul”, explică sportiva. 

Are șase antrenamente pe săptămână

În căutarea perfecțiunii în execuție, Amalia face săptămânal șase antrenamente de câte patru ore. Ea combină sportul cu școala. „Fac câte 6 antrenamente pe săptămână, în fiecare zi câte 4 ore. Sunt în clasa a șaptea. Am multe teme de la școală, dar stau până noaptea târziu, le rezolv”, explică Amalia.

Antrenoarea care a descoperit-o, Adriana Mitroi, a devenit o adevărată expertă în mixatul melodiilor pentru exercițiile elevei sale. Ea recunoaște că stă multe ore să caute acordurile potrivite. „Mi-a plăcut mereu să caut stiluri diferite, să nu mergem pe același stil. Ascult foarte multă muzică pe Youtube și din una în alta găsesc ceva ce îmi place și mă inspiră. De exemplu, melodia de anul acesta la măciuci e mixată din vreo 5 piese”, spune ea.

Rezultate excelente obținute în weekend, la Atena, de sportivele României

Weekend-ul recent încheiat a fost unul de poveste pentru gimnastica ritmică românească. Reprezentantele țării noastre au cucerit, la Atena, în cadrul celei de-a opta ediții a Aphrodite Cup, nu mai puțin de 8 medalii, dintre care 4 de aur. România a participat cu echipa de junioare individuale, cu echipa de junioare – ansamblu și cu două componente ale lotului olimpic de senioare.

Toate cele patru medalii de aur au fost obținute de junioara Amalia Lică. Aceasta s-a impus individual compus, minge, măciuci și panglică. Ea a mai obținut bronzul la cerc.

Aflată la primul concurs ca senioară, Christina Drăgan a cucerit argintul la măciuci și bronzul la panglică. De asemenea, a mai terminat pe locul 5 în finala de la cerc și pe 6 la individual compus. Cea de-a opta medalie a fost cucerită de junioara Lisa Garac - bronz la individual compus (13 ani).

Ansamblul de junioare al României a obținut locul 5 la proba mingi, locul 6 la corzi și poziția a opta la individual compus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net