Scandal în box! 4 români, depistaţi dopaţi


    Ringul de box va ramane gol in Romania
Ringul de box va ramane gol in Romania

Scandalurile par să nu se mai termine în boxul românesc. Altădată unul dintre sporturile de frunte ale României, cu medalii obţinute parcă pe bandă rulantă la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale sau Campionate Europene, acest sport a ajuns unul dintre cele mai hulite din ţară. Iar ultimul scandal, de dopaj, pune capac.

Boxerii juniori David Andreaş, Ionuţ Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu au fost depistaţi pozitiv cu furosemidă, un diuretic, de Agenţia Naţională Antidoping, informează TVR. În urma acestei situaţii, cei patru sportivi au fost retraşi de la Campioantele Europene de juniori de la Albena. Testul a fost efectuat de ANAD la 12 septembrie, la Brăila. ANAD a trimis rezultatele testărilor şi la AIBA şi la Agenţia Mondiala Anti-Doping, sportivii riscând o suspendare de minimum doi ani.

Cel mai probabil, cei patru juniori au folosit medicamentul Furosemid pentru a scădea în greutate şi a se încadra în limitele categoriei. Alături de boxeri în ţară se vor întoarce şi antrenorii lotului de juniori Valentin Vrânceanu, Valentin Anghel şi George Anghel, care pot fi şi ei suspendaţi cel puţin doi ani.

Campionatele Europene de juniori de la Albena se defăşoară între 17 şi 26 septembrie.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Jorge la Survivor (1) jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg