Serena Williams, sexy pe coperta Sports Illustrated. ”N-o să joc tenis o veșnicie”

Ultima actualizare:
Serena Williams, la petrecerea Vanity Fair, de dupa Gala Premiilor Oscar
Serena Williams, la petrecerea Vanity Fair, de dupa Gala Premiilor Oscar

Serena Williams a apărut pe coperta suplimentului celebrei reviste Sports Illustrated despre cei mai stilați 50 de sportivi ai anului 2019. În interviul acordat cu această ocazie, sportiva de 37 de ani a vorbit despre inevitabila retragere din circuitul profesionist de tenis și despre noua ei carieră în lumea modei, cu brandul personal de îmbrăcăminte și accesorii.

Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, mama unei fetițe de aproape doi ani, dușmanul declarat al discriminării financiare în tenisul feminin, Serena Williams tocmai a ratat a treia șansă de a egala un record istoric, la Wimbledon, în fața Simonei Halep. Americanca a declarat însă că nu renunță la acest vis, dimpotrivă, și-a schimbat puțin programul de pregătire pentru următorul Grand Slam al anului, US Open.  Iar determinarea ei îi inspiră pe editorii celor mai imporante publicații din lume să-i folosească imaginea pe copertă.

Cel mai recent, Serena Williams a apărut pe coperta suplimentului revistei Sports Illustrated despre cei mai stilați 50 de sportivi ai anului 2019. Cu această ocazie, sportiva a vorbit despre subiectul sensibil al retragerii din viața sportivă. Serena a dezvăluit că tată ei a fost cel care a sfătuit-o să-și pregătească din timp un plan de rezervă, care să se transforme într-o a doua carieră, după ce va renunța să mai joace tenis.

”Tata îmi tot spunea: doar n-o să joci tenis o veșnicie, deși mie mi se pare că am cam jucat. La un moment dat însă va trebui să mă opresc și mi-am dorit dintotdeauna să am un plan de rezervă, în cazul în care lucrurile cu tenisul n-ar mai fi mers”, a declarat Serena pentru Sports Illustrated.

Chiar dacă momentul retragerii nu pare să fie aproape, în tot cazul nu înainte ca Serena să-și împlinească visul de a egala recordul lui Margaret Court, cariera în modă a sportivei se conturează din ce în ce mai clar. ”Am în minte exact cum vreau să fie S by Serena”, a dezvăluit jucătoarea de tenis, iar șansele ca viziunea ei să devină realitate sunt foarte mari. Până la urmă, nu-i deloc puțin lucru ca ducesa de Sussex să-ți poarte creațiile într-o călătorie oficială, la scurt timp după ce a anunțat că este însărcinată, adică exact atunci când atenția întregii lumi este îndreptată asupra ei.

Serena și-a educat pasiunea pentru modă prin studii de specialitate, la începutul anilor 2000, la Art Institute of Fort Lauderdale. ”Când am mers la școala de modă, m-am gândit că e ceva ce vreau să fac în viitor. Dar nu a fost ca și cum nu mă puteam concentra asupra a două lucruri diferite. Mi-a plăcut cu adevărat moda și mi-am dorit să învăț, dar n-am vrut să-mi întrerup cariera sportivă. Am știut dintotdeauna că la un moment dat voi crea acest brand, pentru oameni care au diferite aspirații și care vor să fie puternici în același timp.”

Serena Williams a surprins pe toată lumea prin echipamentul purtat la Roland Garros 2019
Serena Williams a surprins pe toată lumea prin echipamentul purtat la Roland Garros 2019

Echipamente controversate de la Nike

Echipamentele personalizate de la Nike pentru Serena stau mărturie pentru simțul estetic al sportivei. ”Întreaga mea carieră este despre tenis și despre modă. Am încercat întotdeauna să transmit un mesaj când am pășit pe terenul de tenis – să fiu curajoasă și unică și, cumva, să vorbesc despre ceva mai presus de tenis. Să transmit un mesaj despre încredere și îndrăzneală.”

De un an și jumătate, de când a revenit pe terenul de tenis după ce a devenit mamă, Serena a reușit să atragă atenția asupra ei nu doar prin ambiția de a mai câștiga un turneu de Grand Slam, ci și prin alegerile vestimentare. Tutu-uri în culori pastelate, salopete tip cat-woman, mesaje inspiraționale inscripționate pe echipamentul de joc, cristale Swarowski – Serenea și designerii cu care lucrează chiar lasă impresia că nu există limite.

Serena Williams a purtat la Roland Garros 2018 un echipament catsuit care a fost apoi interzis la Paris
Serena Williams a purtat la Roland Garros 2018 un echipament catsuit care a fost apoi interzis la Paris

Serena Williams despre critici: ”Nu-mi pasă de ce zice lumea”

Sigur că au apărut și criticii, sigur că ținutele sportivei au creat controverse – responsabilii de la Roland Garros chiar au modificat regulamentul, în așa fel încât să nu mai permită vreunei sportive să poarte ceva asemănător în viitor – dar Serena știe că nu poate controla gura lumii.

Serena Williams, într-o ținută îndrăzneață pe coperta Sports Illustrated
Serena Williams, într-o ținută îndrăzneață pe coperta Sports Illustrated

”Sunt lucruri bune, sunt și lucruri rele, dar nu-mi pasă de ce zice lumea. Asta e – poți să spui ce vrei. Serios acum, e dreptul tău să ai o opinie. Viața mea e mult prea complicată ca să-mi mai bat capul cu oamenii care vor să spună răutăți. Am o fiică, am o familie, am o carieră. Încerc să nu mă concentrez asupra lucurilor negative. Am senzația că pentru fiecare comentariu negativ există sute de mii de alte comentarii pozitive, însă oamenii se concentrează în general asupra celor negative”, a mai spus sportiva.


    Serena Williams, la petrecerea Vanity Fair, de dupa Gala Premiilor OscarFOTO: Guliver/ Gettyimages
Serena Williams, la petrecerea Vanity Fair, de dupa Gala Premiilor OscarFOTO: Guliver/ Gettyimages

Citește și:

Cele mai șocante costume în care a jucat Serena Williams. Cine este sponsorul hainelor

Dezvăluire-șoc a soțului Serenei Williams: ”Acum 10 luni ne doream doar să trăiască”

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net