Simona Halep câștigă și fără să joace: a scăpat de două rivale la Melbourne

Ultima actualizare:

Două mari surprize au zdruncinat concursul feminin joi, la Australian Open. Indirect, este o veste bună pentru Simona Halep, care se afla cu ele pe aceeași jumătate de tablou.

Simona Halep a scăpat de două rivale din drumul spre finala Australian Open (FOTO: EPA)
Simona Halep a scăpat de două rivale din drumul spre finala Australian Open (FOTO: EPA)

Cea mai mare surpriză de până acum a turneului de la Melbourne e reprezentată de eliminarea favoritei 3, spaniola Garbine Muguruza. Ocupanta locului 3 în clasamentul mondial a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-3, de franţuzoaica Alize Cornet, care se află pe 61 în lume și care e deja o veterană a circuitului. Aceasta va juca în continuare cu Tamara Zidansek din Slovenia, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29. Muguruza ar fi trebuit să o întâlnească pe Simona Halep în optimile de finală ale turneului. Ea e cea care a învins-o pe româncă în semifinale la Melbourne, acum doi ani.

La scurt timp, a venit și vestea eliminării uneia dintre revelațiile finalului de an 2021: estona Anett Kontaveit. Ocupanta locului 7 WTA şi cap de serie numărul 6, ea a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-4 de daneza de doar 19 ani, Clara Tauson, ocupanta locului 39 WTA. Aceasta va juca în turul următor contra americancei Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27. Cu Kontaveit, Halep ar fi trebuit să se întâlnească în sferturile de finală.

Nici jucătoarea cap de serie 2 a turneului și principala favorită a acestei jumătăți de tablou, belarusa Arina Sabalenka, nu a avut o viață ușoară. Ea a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în turul al treilea. Ea a învins-o, cu scorul de 1-6, 6-4, 6-2, pe Xinyu Wang din China, locul 100 WTA. Următoarea adversară a ex-sovieticei va fi cehoaica Marketa Vondrousova din Cehia, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 31.

În ceea ce o privește, Simona Halep va juca joi, în jurul orei 12.00, în turul secund, contra braziliencei Beatriz Haddad Maia.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net