Simona Halep, cu noroc la Australian Open 2022. Cu cine va juca

13 ianuarie 2022

Începută cu o întârziere de 75 de minute, din cauza situației incerte a lui Novak Djokovic, tragerea la sorți a meciurilor de pe tabloul principal de la Australian Open a stabilit adversarele celor 5 jucătoare din România acceptate direct acolo.

article img
Simona Halep are șanse foarte mari să ajungă în sferturi la Australian Open 2022 (FOTO: Gettyimages)

Simona Halep, locul 15 WTA şi favorită 14, poate spune că a avut noroc așa cum nu avea nici când era în primii 4 capi de serie. Ea va evolua în primul tur cu poloneza Magdalena Frech, locul 105 mondial, apoi ar putea juca împotriva braziliencei Beatrice Haddad Maia (88 WTA) și apoi, cel mai probabil, cu învingătoarea dintre Sloane Stephens și Emma Răducanu, niciuna dintre cele două nefiind vreun pericol la ora aceasta. Apoi, în turul al patrulea, care coincide cu faza optimilor de finală, ar putea juca cu Rybakina (favorită 12) sau cu Elise Mertens (favorită 19). Practic, dacă joacă la nivelul ei, Simona are cale liberă spre sferturi, de unde orice se poate întâmpla.

Sorana Cîrstea va avea o sarcină destul de dificilă, urmând să o întâlnească pe cehoaica Petra Kvitova, a 20-a favorită. Gabriela Ruse va juca împotriva italiancei Jasmine Paolini, iar Irina Begu împotriva franţuzoaicei Ocean Dodin. Jaqueline Cristian o va întâlni pe belgianca Greet Minnen. Toate sunt jucătoare bune, dar nu de nebătut de tenismenele noastre.