Simona Halep, pe locul 4 în topul Forbes al sportivelor cu cele mai mari venituri. Câţi bani a încasat în ultimul an


    Simona Halep, fericită profesional şi sentimentalFoto: arhivă personală
Simona Halep, fericită profesional şi sentimentalFoto: arhivă personală

Simona Halep nu stă bine doar pe plan amoros, ci şi financiaro duce foarte bine. În anul în care și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem, la Roland Garros, Simona Halep a câștigat, din premii plus sponsorizări, nu mai puțin de 10,2 miliaoane de euro, sumă netă. Revista Forbes a publicat topul celor mai bine plătite sportive în 2018.

Publicația americană Forbes a dat publicității clasamentul cu veniturile totale ale jucătoarelor de tenis. Simona Halep este pe locul 4 în topul efectuat de revista din SUA, cu venituri totale de 10,2 milioane de dolari, dintre care 6,2 milioane au provenit din premiile din tenis, iar celelalte patru din sponsorizări și publicitate, a scris Forbes.

Jucătoarea noastră de tenis are contracte de publicitate cu firme celebre, precum Nike, Wilson, Mercedes-Benz și Hublot, dar și în România are venituri din colaborarea cu mai multe branduri.

Simona Halep, mai bogată ca Maria Sharapova

Halep a reușit să depășească nume grele precum Caroline Wozniacki (venituri de 7,5 milioane de dolari) și Maria Sharapova (7 milioane de dolari).

Topul alcătuit de Forbes este dominat de jucătoarea americană Serena Williams, care a revenit după pauza datorată faptului că a devenit mamă. Americanca de 37 de ani a încasat 29,2 milioane de dolari în 2018, din care 4,2 din premii și numai puțin de 25 de milioane din sponsorizări.

Pe locul 2 s-a situat japoneza Naomi Osaka. Nipona a câștigat anul trecut turneul de Grand Slam de la US Open. Osaka a înregistrat venituri de 24,3 milioane de dolari ( 8.3 milioane de dolari din premii si alte 16 milioane de dolari din sponsorizari).

Pe locul 3 s-a clasat Angelique Kerber, care a primit 11,8 milioane de dolari în total în 2018 (5,3 milioane din premii si 6,5 milioane din sponsorizari), urmată de românca noastră.

Simona Halep a făcut un salt uriaş comparativ cu anul trecut. Acelaşi top o situa pe tenismenă pe locul 8 cu 7, 7 milioane de dolari, bani încasaţi în perioada iunie 2017-iunie 2018. Iată că un an mai târziu, Simona Halep şi-a rotunjit frumuşel conturile urcând pe locul 4 în acest clasament.

De-a lungul carierei, românca a câştigat 33.228.806 de dolari. 

Citeşte şi:

Simona Halep nu se mai dezlipește de iubit. Familia sportivei le-a dat deja binecuvântarea

Simona Halep debutează la Toronto. Va scăpa de ”blestemul campioanelor de la Wimbledon”?

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg