Simona Halep, salt impresionant în clasamentul WTA. Ce loc va ocupa de luni

Simona Halep s-a simțit mereu foarte bine în Australia, iar rezultatele obținute în acest an o confirmă. Drept urmare, ea va și urca în clasamentul WTA începând de luni.

Simona Halep, la Melbourne (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)
Simona Halep, la Melbourne (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)

În clasamentul live, Simona Halep a urcat deja cinci poziții. Ea ocupă acum locul 15 și, indiferent de rezultatul finalei de duminică, pe care o va disputa la Melbourne Summer Set 1, contra rusoaicei Veronika Kudermetova, va ocupa, de luni, poziția a 15-a.

Grație parcursului fără greșeală de la turneul inaugural al sezonului australian, Simona le-a depășit în clasament pe ucraineanca Elina Svitolina, nemțoaica Angelique Kerber, britanica de origine română Emma Răducanu, americanca Jessica Pegula și cehoaica Petra Kvitova și privește cumva mai liniștită viitorul, mai ales că până la finalul lunii februarie nu mai are de apărat decât 530 de puncte. O nimica toată pentru o jucătoare de valoarea româncei.

La vară, Simona Halep ar putea intra în Top 5 WTA

De fapt, în acest an, dacă toate lucrurile vor merge bine pentru Halep, ea ar putea ataca în clasamentul WTA și Top 3 mondial, pentru că, paradoxal, tocmai accidentarea care a ținut-o departe de teren șase luni ar putea-o ajuta să revină acolo unde a fost până în 2021. În tenis, punctele se șterg după un an calendaristic, ori dacă ea nu a mai câștigat nici un punct timp de aproape 7 luni, înseamnă că acum tot ce va câștiga în sezonul de zgură, de iarbă și cel american, pe ciment, va fi un plus, care cu siguranță o va duce măcar între cele mai bune 5 jucătoare ale lumii.
Finala de la Melbourne Summer Set 1, dintre Simona Halep și rusoaica Veronika Kudermetova va avea loc duminică, de la ora 8.00 și va fi transmisă în direct la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net