Stadionul „Arcul de Triumf” va fi inaugurat cu partida România – Argentina. Echipa de fotbal a Ucrainei nu mai revine în Bucureşti

Ultima actualizare:

    Ioan Teodorescu încearcă să depășească apărarea Argentinei în meciul din 2003Foto: EPA-EFE
Ioan Teodorescu încearcă să depășească apărarea Argentinei în meciul din 2003Foto: EPA-EFE

Federaţia Română de Rugby (FRR) a precizat, astăzi (miercuri, 30 iunie), că meciul România - Argentina se va disputa pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Capitală. Anunțată inițial pe stadionul de fotbal Dinamo, partida a fost „mutată” pe arena din vecinătatea Mănăstirii Cașin. Cum s-a calificat în „optimile” Euro 2020, iar apoi în „sferturi”, echipa de fotbal a Ucrainei ar fi putut să revină la București și să se antreneze pe „Arcul de Triumf”. Ceea ce nu s-a întâmplat, aceasta plecând direct la Roma pentru meciul cu Anglia.

În urmă cu câteva zile, federaţia anunţa că este incertă desfăşurarea partidei pe stadionul Arcul de Triumf şi că totul depinde de eliberarea rapidă a arenei închiriate de UEFA pentru Euro-2020. Astăzi, preşedintele FRR, Alin Petrache, a revenit cu o postare pe Facebook: “Vreau să le mulţumesc tuturor suporterilor care au înţeles momentul deosebit şi au aşteptat până astăzi. Dacă de dimineaţă eram siguri că vom juca pe Dinamo, la ora 11.00 au sosit primele crâmpeie de speranţă. Acum, după-amiază, avem şi confirmarea oficială. Vom inaugura Arcul de Triumf cu Argentina. Doresc să le mulţumesc celor de la Federaţia de Fotbal şi celor de la MTS pentru sprijin. P.S. Ucraina nu mai revine la Bucureşti pentru a pregăti următoarea partidă şi Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf a devenit din nou disponibil”.Federaţia de rugby a notat, pe site-ul oficial, că meciul se va disputa sâmbătă, 3 iulie, de la ora 21.00, fiind transmis de TVR. “Disponibilitatea arenei de a găzdui partida test World Rugby de sâmbătă a fost confirmată în această după – amiază. Ucraina, echipa care s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020 şi folosea stadionul din Bucureşti ca bază de antrenament, a anunţat că se va deplasa direct la Roma şi nu va mai reveni în România”. Totodată, s-a precizat că biletele pentru meciul România – Argentina se pot achiziţiona online pe bilete.ro şi, fizic, în reţeaua partenerilor bilete.ro. De asemenea, se vor pune bilete în vânzare şi la casieriile de la Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, urmând ca în ziua meciului numărul punctelor de vânzare să fie suplimentat tocmai pentru a da posibilitatea tuturor suporterilor să-şi achiziţioneze bilete. Federatia Romana de Rugby oferă suporterilor care vor veni la meci posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la stadion, în cadrul unui centru mobil, preţul acestuia fiind de 30 lei.

Echipa de rugby a României a jucat 8 meciuri cu Argentina

Reconstruit în ultimii trei ani, Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” va fi inaugurat cu un meci în sportul cu balonul oval. Aflată pe locul 9 în clasamentul mondial, selecționata Argentinei va înfrunta România, în 3 iulie, la ora 21.00. „Pumele” au câștigat precedentele opt meciuri disputate în compania Stejarilor. Va fi prima confruntare disputată acolo după aproape patru ani, precedenta datând din 25 noiembrie 2017, când Stejarii au pierdut (20-25) în fața selecționatei Tonga și au ratat ocazia de a urca pe locul 13 în ierarhia mondială. Atunci, Fakaosilea, jucătorul a cărui naturalizare a provocat excluderea României de la Cupa Mondială din 2019, a evoluat chiar împotriva țării sale natale. E de amintit, totodată, că primul meci al Stejarilor pe „Arcul de Triumf” s-a disputat în 5 iunie 2007, cu selecționata sud-africană Emerging Springboks (7-61).Primele reprezentative ale României și Argentinei s-au înfruntat prima oară în septembrie 1973, la Buenos Aires, când sud-americanii s-au impus cu 15-9 și 24-3. Atunci, românii, care aveau o înaintare de temut, au fost surprinși de adversari la grămezile ordonate. Cum legau foarte jos (bajada), aceștia i-au împins metri buni pe ai noștri! Au urmat alte 6 partide, toate pierdute de ai noștri: 18-21 la București, în 31 octombrie 1992 (meci test), 16-51 la Buenos Aires, în 14 octombrie 1995 (Cupa Latină), 18-45 la Auch, în 18 octombrie 1997 (Cupa Latină), 22-68 la Rosario, în 8 august 1998 (meci test), 3-50 la Sydney, în 22 octombrie 2003 (Cupa Mondială) și 8-43 la Invercargill, în 17 septembrie 2011 (Cupa Mondială). În afara acestor dispute, România și Argentina s-au mai înfruntat și la nivelul echipelor secunde, la IRB Nations Cup, turneul anual găzduit de București, la ”Arcul de Triumf”, între 2007 și 2016. Stejarii s-au impus în 2010 (24-8), 2012 (23-21), 2013 (30-8), 2015 (23-0) și 2016 (20-8), fiind învinși în 2011 (13-37). Singurul succes al rugbyștilor noștri într-un meci oficial cu Argentina datează din 17 aprilie 2005. Atunci, naționala de juniori (sub 19 ani) s-a impus cu 21-13 și astfel a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial din Africa de Sud. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net