Suntem cu cuţitul la os

Ultima actualizare:

    Horia Tecău şi Marius Copil  au stat pe teren peste două ore,  dar nu au reuşit să aducă  punctul RomânieiFotografii: Mediafax
Horia Tecău şi Marius Copil au stat pe teren peste două ore, dar nu au reuşit să aducă punctul RomânieiFotografii: Mediafax

Echipa României de Cupa Davis nu se aştepta să aibă la Minsk o întânire aşa de grea în primul tur al Grupei I, zona Euro-Africa. După gafa de vineri a lui Marius Copil, care a pierdut şocant în faţa numărului 341 ATP, a venit şi o înfrângere la dublu care aproape ne-a ruinat şansele.

În lipsa lui Florin Mergea, Horia Tecău a făcut pereche ieri cu jucătorul nostru numărul 1 de la simplu. Belarus a avut un dublu parcă în oglindă, cu un specialist al probei, Max Mirnyi, fostul partener al lui Tecău din urmă cu câţiva ani, şi necunoscutul Shyla. Din păcate, am fost din nou depăşiţi! Tecău şi Copil şi-au pierdut din start serviciul, dar au împins primul set într-un tie-break pe care l-am abordat execrabil. Am pierdut la 3, dar am sperat că vom reveni repede. Am pierdut însă şi al doilea set, 4-6, bieloruşii făcându-ne break exact când trebuia. Tecău şi Copil au reintrat în meci după ce şi-au adjudecat setul trei, greu, la tie-break, dar meritat. Românii păreau în revenire, dar din nou am gafat-o. La jumătatea setului, Copil şi-a pierdut serviciul şi bieloruşii nu ne-au mai iertat. Au închis meciul la 7-6(7-3), 6-4, 6-7(5-7), 6-4 şi ne conduc cu 2-1 după primele două zile. Astfel, băieţior lui Andrei Pavel le-a cam fugit pământul de sub picioare şi întâlnirea cu Austria lui Dominic Thiem şi Jurgen Melzer, din turul 2, care ne putea oferi biletul spre Grupa Mondială, pare tot mai departe.

Trebuie să câştigăm azi ambele meciuri


    Adrian Ungur  a adus singurul  punct al României  de pănă acumFoto: Mediafax
Adrian Ungur a adus singurul punct al României de pănă acumFoto: Mediafax

Scorul de 2-1 cu care Belarus ne conduce după primele trei jocuri din cinci nu ne lasă decât o opţiune pentru ziua de duminică. Atât Marius Copil, cât şi Adrian Ungur sunt obligaţi să-şi câştige partidele programate în Republic Olympic Training Center, din Minsk. Primul îl va întâni pe Ilya Ivashka, iar al doilea pe Egor Gerasimov, călăul lui Copil, de vineri. Ivashka – Copil se va juca prima dată, de a ora 10:00, în direct la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net